Fit Boszi
Kövess engem
Fitt gombapaprikás hajdina nokedlivel

Fitt gombapaprikás hajdina nokedlivel

Ha szereted a gombát, akkor ez a fitt gombapaprikás hajdina nokedlivel Neked lett kitalálva. Élvezd kedvedre ezt a finom húsmentes ételt, amely nagyszerű fehérje-, ásványi anyag- és rostforrás. Biztosan imádni fogod :)

A gombának és a tápérték szempontjából értékes hajdinalisztnek köszönhetően ez az étel a mikroelemek szinte teljes skáláját tartalmazza. A fogás egy adagja a D-vitamin, a réz, a riboflavin, a magnézium és a niacin ajánlott napi adagjának majdnem 100%-át fedezi. Továbbá a folsav, a foszfor, a vas, a szelén, a B6-vitamin és a tiamin is nagy mennyiségben jelen van benne. A gombapaprikás elkészítése ráadásul igazán egyszerű.

Javaslatom, hogy a fitt gombapaprikást hajdina nokedlivel tálald, amit azonban bármilyen tésztával helyettesíthetsz, ha nincs időd házi nokedlit készíteni.

Tipp: A gombapaprikást tej, tejszín és kevés liszt vagy keményítő keverékével fogjuk sűríteni. Választhatsz növényi alapú tejszínt és tejet is. Ha pedig nem ragaszkodsz a sűrű szószhoz az étkezésedhez, akkor egyáltalán nem is kell sűrítened a paprikást. Ezzel extra kalóriát és zsírt takarítasz meg - szóval csak rajtad múlik. Ebben a receptben csiperke és laskagomba keverékét használtam, de ha más friss gombád van otthon, használd bátran azokat.

Összetevők

  • 1 és 1 / 2kg gomba (csiperke, laska, ...) - lehet keverni
  • 200ml szója tejszín (vagy hagyományos főző tejszín)
  • 200ml tej
  • 2 ek. liszt vagy keményítő
  • 2 ek. vaj
  • 1 hagyma
  • 3 ek. pirospaprika (édes)
  • 1 tk. só
  • 1/2 tk. őrölt bors
  • 1/4 tk. őrölt kömény
  • A hajdina nokedlihez:
  • 350g hajdinaliszt (ezt ajánlom)
  • 1/2 tk. só
  • 280-300ml víz

Instrukciók

  1. Egy nagyobb edényben pirítsd meg a finomra vágott hagymát felhevített vajon.
  2. Add hozzá a felszeletelt gombát, és pirítsd össze a hagymával rövid ideig.
  3. Húzd le az edényt a lángról, add hozzá az összes fűszert, alaposan keverd meg, majd tedd vissza a tűzre.
  4. Fedő alatt párold 10 percig a gombát.
  5. Addig keverd össze a hajdina nokedli összes hozzávalóját. Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet, ha pedig túl híg, adj hozzá még lisztet.
  6. Szaggasd a nokedli tésztát forrásban lévő vízbe nagyobb lyukú lyukasztón, és főzd alacsony lángon, amíg mindegyik fel nem jön a víz tetejére - körülbelül 8 perc elteltével.
  7. Szűrd le a nokedlit, és hideg vízzel öblítsd le.
  8. Egy kis tálban keverd össze a tejszínt, tejet és 2 evőkanál bármilyen lisztet vagy keményítőt.
  9. Keverd a tejszínkeveréket a gombához. Időnként kevergetve főzd további 10 percig.
  10. A gombapaprikást a nokedlire halmozva tálald.
Elkészítési idő40 perc
Mennyiség4 adag
Tápérték információ /
Kalória525 Kcal
Szénhidrát83 g
Rost11 g
Fehérje22 g
Zsír10 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások