Talált receptek: 12
Fit Boszi
Kövess engem
Fogásonként
Preferenciák szerint
Allergének
Összetevők szerint
Fit Boszi
Kövess engem
Magas Fehérjetartalmú Tojás Receptek

Magas Fehérjetartalmú Tojás Receptek

Van otthon egy teljes doboz tojásod, és nem tudod mire is használhatnád? Abban az esetben, ha egészséges, magas fehérjetartalmú tojás recepteket keresel, akkor a megfelelő helyen vagí!

A tojásban természetesen magas minőségű fehérjéket találunk. Mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazza. Mégis tudtad, hogy a tojássárgája körülbelül ugyanolyan mennyiségű fehérjét tartalmaz, mint a tojásfehérje? Emellett a tojássárgája olyan fontos tápanyagokat tartalmaz, amelyeket nem szabad kihagyni az étrendünkből. Ezért szeretném a fitt receptjeimben használni őket. A fitnesz-tojásos recepteket a magas fehérjetartalom jellemzi, és általában alacsonyabb szénhidrát- és kalóriatartalommal rendelkeznek.

Ha úgy gondolod, hogy a hő tápanyagokat és hasznosítható fehérjéket eltűnteti a tojásból, akkor azt kell mondanom, hogy ez nem igaz. Tanulmányok kimutatták, hogy a hőkezelt tojásokból nyert fehérjék még könnyebben emészthetőek a nyers tojásokhoz képest. Érdekes, ugye?

A makrotápanyag aránynak köszönhetően a tojás egy viszonylag alacsony kalóriatartalmú összetevő, és fontos tápanyagok kiegyensúlyozott forrása. Abban az esetben, ha nem rendszeresen fogyasztjuk a tojásokat, győződj meg mindig róla, hogy beleilleszted a diétádba, és kihasználodaz ** ízletes tojás receptek által kínált** előnyöket.