Fit Boszi
Kövess engem
Pihepuha banános proteinkeksz

Pihepuha banános proteinkeksz

Próbáld ki ezt a pihepuha fitt banános kekszet - magas fehérjetartalommal és rosttartalommal, liszt és cukor nélkül. Bármilyen fehérjeporral elkészíthető. Tökéletes, laktató snack napközben, vagy edzés előtt/után.

Ez a fehérjés banános keksz nagyszerű azok számára is, akik allergiában szenvednek - nem tartalmaz lisztet és diófélét sem, és a receptben szereplő tehéntejet bármilyen növényi változatra lecserélheted (a zab- vagy kókusztej íze nagyon jól passzol a recepthez). A fehérjepornak köszönhetően ez a fitt keksz fehérjében és ízben is gazdag - a fehérje ízét ízlésed szerint választhatod, de az a javaslatom, hogy próbáld ki a kókusz-, a kakaó-, vagy a semlegesebb íz érdekében a vanília ízű fehérjét. A kekszet stevia-val édesítjük, de nyugodtan el is hagyhatod az édesítőszert. A fehérjepor és a banán gondoskodik a keksz kellemes édes ízéről - minél érettebbek a banánok, annál édesebb az ízük, ami a desszertben is megjelenik.

Keverj étcsokoládé darabokat a tésztába, hogy még jobban feldob ezeket az egyszerű, házi készítésű egészséges banános kekszeket. Kényeztesd magad a nap bármely szakában, és élvezd az isteni édességeket még fogyókúra alatt is - fitt receptjeimmel bátran megteheted :) Ha ezt a kekszet gyermekek számára készíted, javaslom a fehérjepor kihagyását. Gyermekek számára nem ajánlott, mivel alacsonyabb az ajánlott napi fehérje-adagjuk, és ezt az alap egészséges és tápláló étrendjükből könnyen megszerezhetik. Ebben az esetben a fehérjeport helyettesítheted 30g pudingporral.

Összetevők

Instrukciók

  1. A banánt egy tálban villával törd pürévé.
  2. Add hozzá az összes nedves hozzávalót a banánhoz, keverd össze, majd add hozzá az összes száraz hozzávalót is. Sűrű tésztát kell kapj.
  3. Kanalazd ki a tésztát keksz alakúra, egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  4. Süsd a kekszet 15-20 percig 170 fokon, amíg aranyszínű nem lesz.
Elkészítési idő30 perc
Mennyiség20 keksz
Tápérték információ/ 1 keksz
Kalória40 Kcal
Szénhidrát5 g
Rost1 g
Fehérje3 g
Zsír1 g