Fit Boszi
Kövess engem
Egyszerű töltött tojásos pizza (Calzone)

Egyszerű töltött tojásos pizza (Calzone)

A tojásos töltött pizza egy egyszerű recept, amely tökéletes vacsorára vagy ebédre. Ha inspirációt szeretnél gyűjteni tojásos receptjeid mellé, gyere és próbáld ki ezt. Egész biztosan tetszeni fog.

Az eredeti "Calzone" töltött pizza az olaszországi Nápolyból származik. Gyakorlatilag töltött, sült pizzatészta. Alapvetően bármilyen összetevővel töltheted, de a leggyakrabban használt alapanyagok azok, amelyeket hagyományos pizza feltétként is használunk. Én most a kedvenc kombinációmat használtam ebben a receptben, de a saját ízlésednek és fantáziádnak megfelelően játszhatsz a töltelékekkel. A spenót, a friss mozzarella, a paradicsom, a csirke vagy más hús, a tonhal, a zöldségek, a tojás vagy a ricotta is tökéletes választás lehet.

Én most kissé megváltoztattam a Calzone receptjét, hogy diéta-barátabb, élesztő nélküli verziót kapjunk. A tészta recept fő összetevői a tojás és a teljes kiőrlésű tönkölyliszt. Így már könnyű elképzelni, hogy a tészta íze nem ugyanaz, mint a klasszikus Calzone-é, de meggyőződésem, hogy csodásan sikerült, és ez a tojásos töltött pizza telitalálat. Készülj fel a karakteres tojásízre! :)

Ez a tojásból készült töltött pizza elképesztően ropogós kérgű, és meglepetés vár benne az összetevők ellenállhatatlan kombinációja formájában. A receptből 1 nagy és laktató adagot fogsz kapni. Ebből a töltött pizzából valószínűleg a legtöbb ember számára egy fél is elegendő lesz vacsorára.

Összetevők

  • 3 tojás
  • 60g teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy hajdinaliszt) (ezt ajánlom)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 tk. só
  • 1/4 tk. oregánó
  • a töltelékhez:
  • 30g paradicsompüré
  • 1 ek. víz
  • 70g minőségi sonka
  • 50g gomba (pl. csiperke)
  • 30g reszelt mozzarella
  • 30g kukorica

Instrukciók

  1. Keverd össze a tojásos pizzatészta összes hozzávalóját.
  2. Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába (kb. 26 cm átmérőjű).
  3. 20 percig süsd a tésztát 190 fokon, a sütési idő felénél villával gyorsan szurkáld meg kicsit.
  4. 20 perc elteltével vedd ki a tésztát a sütőből.
  5. Kend meg a tésztát paradicsompürével.
  6. A tészta egyik felére szórj apróra vágott gombát, sonkát, kukoricát és sajtot.
  7. Hajtsd félbe a pizzát, és hagyja még 10 percig sülni, 190 fokon.
Elkészítési idő45 perc
Mennyiség1 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória626 Kcal
Szénhidrát51 g
Rost10 g
Fehérje50 g
Zsír23 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások