
Sült karfiol brokkolival sajtmártásban
Könnyű, meleg vacsorára vágysz? Készítsd el ezt az egyszerű sült karfiolt brokkolival, sajtmártásban. Imádni fogod. :)
Vacsora mellé, hús- vagy halétel kísérőjeként is tökéletes választás lehet a sült karfiol brokkolival, sajtmártásban. A recept nagyon egyszerű, ezért ha csak 15 perced van a vacsora elkészítésére, akkor mindenképpen érdemes ezt a receptet választani. Csak annyit kell tenned, hogy mindent összekeversz, a többi munkát pedig hagyd a sütőre. A végeredmény egy egyszerű, de nagyon is ízletes zöldségétel.
Sőt, ebben a sült karfiolos brokkolis ételben a sajtmártás is viszonylag diétabarát, fehérjében gazdag, a zöldségek miatt pedig jelentős mennyiségű rost is található benne. 1 adagja körülbelül 15g szénhidrátot tartalmaz, ami egyáltalán nem rossz még azok számára sem, akik figyelnek az esti szénhidrátbevitelre.
Nem mindenki rajong a karfiolért vagy a brokkoliért, de hiszem, hogy ebben a receptben mindenki beleszeret majd ezekbe az összetevőkbe is. A zöldségeket körülveszi a krémes sajtmártás, finoman összesülnek, ami ellenállhatatlan ízt kölcsönöz nekik. A sült, sajtszószos karfiolos brokkolit gazdagíthatod tonhallal, csirkemell kockákkal, tofuval vagy hüvelyesekkel is.
Összetevők
- 500g karfiol
- 500g brokkoli
- 400g natúr joghurt (legalább 3%-os zsírtartalmú)
- 1 tk. só (ajánlom ezt)
- 2 tojás
- 150g reszelt mozzarella (vagy választásod szerinti sajt)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 tk. őrölt bors (ezt ajánlom)
- friss fűszernövények (ízlésed szerint)
Instrukciók
- Egy nagyobb tálban keverd össze a joghurtot tojással, a reszelt sajttal, zúzott fokhagymagerezdekkel, fűszerekkel, fűszernövényekkel és sóval.
- A karfiolt és a brokkolit szedd virágjaira, mosd meg és vágd még apróbb darabokra.
- Keverd össze a zöldségeket az elkészített mártással, és tedd át az egészet egy sütőtálba (kb. 35 x 25 cm méretű).
- Süsd 40-50 percig 180 fokon, szép aranybarnára.
Elkészítési idő | 60 perc | |
Kiadósság | 4 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 251 Kcal | |
Szénhidrátok | 15 g | |
Rost | 7 g | |
Fehérjék | 24 g | |
Zsír | 9 g |