Fit Boszi
Kövess engem
Egészséges, kókuszliszt-alapú muffin

Egészséges, kókuszliszt-alapú muffin

Finom és egészséges, kókuszlisztből készült muffin simogató kókuszízzel. Gluténmentes, klasszikus liszt és hozzáadott olaj nélkül. Ez a fitt muffin mind közül az egyik legkedvesebb receptem, és hamarosan látni fogod, hogy abszolút könnyen elkészíthető.

Ezek az egészséges kókuszos muffinok reggelire vagy tízóraira elcsomagolva is bátran fogyaszthatók. A kókuszlisztnek köszönhetően magas rosttartalmúak, így az első néhány falat után teltségérzetet hoznak. Ezenkívül elősegítik az emésztést és sok tápanyagot juttatnak a szervezetbe. Viszonylag magas a fehérjetartalmuk, miközben alacsony a zsírtartalmuk.

A muffinok szépen megtartják a formájukat, és annak ellenére, hogy nincs bennük olaj, egyáltalán nem száraz a tésztájuk, és ez megint csak a kókuszlisztnek köszönhető. Javaslom, hogy szilikon muffinformákban süsd őket. A recept 6 muffint ad ki, ha nagyobb adagot, 12 db-ot szeretnél készíteni, akkor csak duplázd meg a hozzávalók mennyiségét. A kókuszlisztből készült muffinjaidat végül díszítheted csicseriborsó léből (aquafaba) és fehérjeporból készült fitt fehérjehabbal. Az íze olyan, mint a pillecukorhabé, és az ízvilágát attól függően választhatod meg, hogy milyen fehérjét használsz. Én jellemzően vanília vagy kókusz ízűt használok.

Javaslom, hogy próbáld ki ezeket az egyszerű és egészséges kókuszlisztes muffinokat áfonyával, és mindenképpen írd meg kommentben, hogy hogy ízlett.

Összetevők

  • 1/4 csésze kókuszliszt (ezt ajánlom)
  • 3 tojás
  • 3 ek. almaszósz
  • 3 ek. méz/juharszirup (ajánlom ezt)
  • 1/2 tk. vaníliakivonat
  • 1 tk. sütőpor (vagy szódabikarbóna)
  • 100 g áfonya (friss vagy fagyasztott)
  • Fehérjehab:
  • konzerves csicseriborsó 1/4 leve
  • 1 mérőkanál fehérjepor (bármilyen ízű)*

Instrukciók

  1. Egy tálban keverd össze a muffin összes hozzávalóját, majd kanalazd át a kész tésztát szilikonformákba.
  2. Süsd a muffinokat 20 percig 200 fokon, amíg aranyszínűre nem sülnek. Ha erősebb a sütőd, 15 perc után ellenőrizd, hogy átsültek-e a muffinok.
  3. Amíg a muffinok megsülnek, elkészítheted a fehérjehabot.
  4. Csepegtesd le a csicseriborsó konzervet, és használd fel a leve 1/4 részét a 6 muffinhoz.
  5. Turmixold a csicseriborsó levét egy tálban botmixerrel magas fordulatszámon 10-15 percig, amíg kemény habot nem kapsz.
  6. Végül keverd a fehérjeport a habba.
  7. Díszítsd a kihűlt muffinokat a kész habbal.
  8. A fel nem használt habot tárold hűtőszekrényben.
  9. * Fehérje helyett használhatsz ízlésed szerinti édesítőszert és vaníliakivonatot vagy kakaót is.
Elkészítési idő30 perc
Mennyiség6 muffin
Tápérték információ / 1 muffin
Kalória110 Kcal
Szénhidrát13 g
Rost3 g
Fehérje7 g
Zsír3 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások