Fit Boszi
Kövess engem
Tésztabundában sült karfiol

Tésztabundában sült karfiol

Ízletes és egészséges tésztabundában sült karfiol fűszeres paradicsomszósz-salsával. Ha nem szereted a fűszeres ízeket, akkor kihagyhatod a salsát (vagy hagyd ki a receptből a chilit/jalapeno-t), és tálalhatod a karfiolt paradicsompürével, minőségi ketchuppal vagy bármely más kedvenc szósszal vagy mártogatóssal. A sütőben sült karfiol sokkal könnyebb a gyomornak, mint az olajban sült változat. Ennek a könnyű, alacsony kalóriatartalmú változatnak viszont szinte ugyanolyan íze van, szóval mindenképpen megér egy próbát.

Szórakoztasd gyermekeid, és vidd őket magaddal a konyhába. A karfiol bundázása még soha nem volt ilyen szórakoztató. Egy visszazárható zacskóban keverd össze a választott lisztet sóval, és dobj bele egy tojással bevont karfioldarabot. A gyerekeknek szóló feladat: rázzák jól meg a táskát, amíg a karfiol teljesen be nem liszteződik. Alakítsatok versenyt, hogy ki panírozza be először a karfiolt. Ha csicseriborsó lisztet használsz, gluténmentes sült-rántott karfiolt fogsz kapni.

A leírt mennyiség 2 nagy vagy 4 kisebb adagot tartalmaz. Családok számára dupla adag sütését ajánlom. A sütőben sült karfiol sokkal könnyebben emészthető, mint az olajban sült változata, így nem fog tőle elnehezülni a gyomrod. Készíts mellé fűszeres salsát, vagy csinálhatsz két változatot is - egy édeskéset, egy fűszereset. Meg fogsz lepődni, milyen tökéletesen kiegészíti a szósz a sült karfiolt.

Összetevők

  • 1 fej karfiol
  • 2 tojás
  • 7 ek. csicseriborsó liszt (vagy bármely liszt vagy teljes kiőrlésű morzsa) (ajánlom ezt)
  • 1/2 tk. tengeri só
  • a salsához:
  • 4 nagyobb friss paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1/2 hagyma (finomra aprítva)
  • 1 ek. olívaolaj (ezt ajánlom)
  • 1 lime (vagy 1/2 citrom) leve
  • só, bors (ízlés szerint)
  • chili/jalapeno (ízlés szerint)
  • friss koriander vagy petrezselyem a tetejére

Instrukciók

  1. Szedd a karfiolt rózsáira, öblítsd le, és vond be őket felvert tojással.
  2. Újrazárható zacskóban keverd össze a választott lisztet sóval, és dobd bele a karfiolrózsákat.
  3. Rázd meg néhányszor a zacskót, amíg a karfiol minden oldalról lisztes nem lesz, majd óvatosan helyezd sütőpapírral bélelt tepsire.
  4. Süsd a karfiolt 40 percig 200°C-on.
  5. Ezalatt készítsd el a mártást: a salsa összes hozzávalóját keverd simára.
Elkészítési idő55 perc
Mennyiség2 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória380 Kcal
Szénhidrát39 g
Rost17 g
Fehérje20 g
Zsír13 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások