Recept találatok: 18
Fit Boszi
Kövess engem
Fit Boszi
Kövess engem
Diómentes Ünnepi és Karácsonyi Recpetek

Diómentes Ünnepi és Karácsonyi Recpetek

A diófélék gyakran fordulnak elő receptekben, különösen az egészségesekben, karácsony és az ünnepek alatt. A receptekben liszthelyettesítőként vagy sajátos ízük miatt ízesítőként használják őket. Legyen az akár a mandula, földimogyoró, kesudió vagy pekándió, ha valaki allergiás a diófélékre, valószínűleg nem fog örülni, ha ilyen étellel kínálják. Főként miattuk igyekszem ebben a kategóriában elegendő inspirációt adni az egészséges, diómentes karácsonyi receptek elkészítéséhez.

Mivel a receptek nem tartalmaznak diót, alacsonyabb kalóriatartalmmal rendelkeznek, így azok az allergiás emberek is fogyaszthatják, akik a súlyukat szeretnék megtartani az ünnepek alatt. Bár a diófélék egészségesek, nagy mennyiségű kalóriát tartalmaznak (a dióféle típusától függően átlagosan 600 kcal/100 g vagy még annál is többet). Ezért kell mérsékelten fogyasztani őket, ami sokunk számára elég nehéz, főleg ha belevetjük magunkat a karácsonyi desszertekbe és ízletes édességekbe.

Van néhány ízletes receptem az egészséges diómentes ünnepi és a karácsonyi finomságokra is. Ezek között sült és sütést nem igénylő diómentes desszertek is találhatók, de sós diómentes karácsonyi receptek is vannak. Kellemes meglepetés a rokonoknak, akik esetleg allergiásak a diófélékre - szolgálj fel nekik egészséges ételeket ünnepnapokon is.

18 receptet találtunk a kategóriában:
Ünnepi és Karácsonyi Receptek
Magmentes
 
Vége a listának. További receptekért módosítsd a képernyő bal oldalán található szűrőt.
Vége a listának. További receptekért frissítsd szűrődet a képernyő bal felső sarkában található szűrőikonra kattintva.