Fit Boszi
Kövess engem
Teljes kiőrlésű fahéjas tekercs

Teljes kiőrlésű fahéjas tekercs

Egészségesebb fahéjas tekercs vagy puffancs teljes kiőrlésű liszttel, alacsonyabb zsír- és cukortartalommal. Puhák, kellemesen édesek és kiválóak reggelire vagy harapnivalóként, nemcsak gyermekeknek. Ha az édesebb ételeket részesíted előnyben, akkor azt javaslom, hogy adj hozzá plusz egy kanál mézet a recepthez. Ezek a teljes kiőrlésű fahéjas tekercsek azonban így is fantasztikus ízűek, emellett könnyebben emészthetők, mint bolti változatuk.

Nagyon édesszájú vagyok, és a fahéjas tekercs az egyik klasszikus recept, amely a gyermekkoromra emlékeztet. A fahéj illata terjengett a lakásban, és türelmetlenül vártam, hogy kihűljenek a forró tekercsek. Ha valaha megtapasztaltad, miért nem szerencsés meleg péksütit enni, az valószínűleg hasonló élményből fakadt. A fahéjas tekercs vagy puffancs alapvetően szerte a világon nagyon népszerű, ezért előálltam egy könnyebb és egészségesebb verzióval.

Finomra őrölt teljes kiőrlésű lisztet választottam a tésztához, és az egyetlen édesítőszer, amelyet ebben a receptben használni fogunk, az a méz. A fahéj töltelékhez nem kell más, csak a fahéj, az almapüré és a méz. Egy darab egészséges fahéjas tekercs csak 3g zsírt és 120 kalóriát tartalmaz, ami igazán alacsony zsírtartalmú és alacsony kalóriatartalmú fahéjas sütinek számít. Ráadásul isteni finom! Próbáld ki ezeket az egészséges fahéjas tekercseket, csodálatosak, könnyűek, és egész biztosan mindenki imádni fogja őket.

1 csésze = 250 ml

Összetevők

  • 2 csésze teljes kiőrlésű liszt (ajánlom ezt)
  • 1/4 csésze forró víz
  • 1 instant élesztőpor
  • 2 tojás
  • 2 ek. méz (ajánlom ezt)
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 4 ek. almaszósz
  • csipet tengeri só
  • a töltelékhez:
  • 2 ek. fahéj (ezt ajánlom)
  • 2 ek. almapüré
  • 2 ek. méz (vagy xillit) (ezt ajánlom)

Instrukciók

  1. Egy nagy tálban keverd össze a meleg vizet az élesztővel, egy evőkanál mézzel és egy kevés liszttel. Hagyd az elegyet 15 percig kelni meleg helyen.
  2. Keverd a többi hozzávalót az élesztős keverékbe, és dolgozd sima tésztává.
  3. Fedd le a tálat, és hagyd, hogy a tészta meleg helyen 1,5–2 órán át keljen.
  4. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra .
  5. Egy kis tálban keverd össze az almapürét mézzel és fahéjjal, és oszlasd el a tölteléket a tészta teljes felületén.
  6. Tekerd fel a tésztát és vágd darabokra. A tekercsek vastagságát és méretét válaszd meg saját igényeid szerint.
  7. Helyezd a felszeletelt tekercseket egy sütőpapírral bélelt lapra, és süsd őket 25-30 percig 180°C-on, amíg aranyszínűek nem lesznek.
Elkészítési idő150 perc
Kiadósság12 darabok
Tápérték információ/ 1 darab
Kalória120 Kcal
Szénhidrátok19 g
Rost3 g
Fehérjék4 g
Zsír3 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek