Fit Boszi
Kövess engem
Fitt Sós Spenótos Torta Lazaccal

Fitt Sós Spenótos Torta Lazaccal

Egészséges recept alacsony szénhidráttal és magas fehérjetartalommal, amely hétköznapokra és ünnepnapokra egyaránt alkalmas - fitt sós spenót torta lazaccal és túrós-joghurtos töltelékkel. Ez az egészséges sós sütemény recept neked való, ha szereted a lazacot. A spenótos alap a töltelékkel kombinálva szemet gyönyörködtető színkombinációt alkot.

A lazac mellett adhatsz hozzá egyéb összetevőket is, mint például olajbogyó, piros paprika, kukorica, sajt, vagy akár reszelt sárgarépát is. Tarts készenlétben néhányat ezek közül, és használd őket majd a torta díszítésére. Zöldhagyma vagy paradicsom is használható.

Ez a szokatlan recept fitt spenótos torta lazaccal a legjobb választás, ha könnyű vacsorát tervezel, de például vendégváró falatként meglepheted a barátaidat is, ekkor vágd kis kockákra a tortát, és tűzd fogpiszkálóra. Garantálom, hogy még egy ilyen egészséges csipegetős étellel nem fogsz máshol találkozni. Ne felejtsd el nekik megemlíteni, hogy ez az egészséges sós spenót torta lazaccal alacsony kalóriatartalmú, alacsony zsírtartalmú és alacsony szénhidrát-tartalmú - bár valószínűleg el sem fogják hinni :)

Összetevők

  • 300 g fagyasztott spenót
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál tönköly- vagy zabliszt
  • 150 g főtt vagy füstölt lazac
  • 200 g finomra tört túró (vagy sajtkrém)
  • 1/2 hagyma
  • 6 evőkanál natúr görög joghurt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • fokhagyma por
  • őrölt bors
  • só (ízlés szerint)
  • olajbogyó, répa, kukorica, pirospaprika, reszelt sajt (opcionális)

Instrukciók

  1. Olvaszd ki a spenótot, csepegtesd le a levét, és keverd ki tönköly- vagy zabliszttel, pici tengeri sóval, teáskanálnyi szódabikarbónával és tojássárgájával.
  2. Egy másik tálban verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, egy csipetnyi sóval. Ezután óvatosan keverd bele a spenótkeverékbe.
  3. Adagold a kész keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 15-20 percig 180 fokon. Minél nagyobb tepsit választasz, annál alacsonyabb lesz a torta, válaszd ki a méretét kedved szerint.
  4. Eközben készítsd el a tölteléket.
  5. Robotgép segítségével turmixold össze a túrót, a joghurtot és a hagymát homogén krémmé.
  6. Add hozzá az apróra vágott, sült vagy füstölt lazacot.
  7. Gazdagíthatod finomra vágott olajbogyóval, pirospaprikával, reszelt sárgarépával, sajttal vagy sonkával.
  8. Sózd, fűszerezd a tölteléket ízlésed szerint.
  9. Várd meg, amíg a spenótos alap kihűl, majd vágd vízszintesen szeletekre. Rétegezd a tésztát és a tölteléket.
  10. Végül locsold meg a tortát minden oldalról vékony rétegben a maradék töltelékkel, és tedd hűtőbe legalább 6 órára.
  11. Tálalás előtt díszítheted a tortád apróra vágott zöldhagymával és paradicsom szeletekkel.
Elkészítési idő40 perc
Kiadósság8 darabok
Tápérték információ/ 1 darab
Kalória100 Kcal
Szénhidrátok5 g
Rost2 g
Fehérjék11 g
Zsír4 g