
Könnyű Karfiolsaláta (Alacsony Kalória- és Alacsony Zsírtartalommal)
Ha szereted a krumplisalátát, de szívesen kipróbálnád egy könnyebb, kalóriaszegényebb formában, próbáld meg karfiollal és joghurttal elkészíteni. Az íze nem sokban különbözik a klasszikus krumplisalátáétól, úgyhogy bátran próbáld ki ezt a diétás változatot. Egyben arra is jó ötletet kínál a recept, hogyan tudod jobban beépíteni a karfiolt az étrendedbe. Kényeztesd magad és családod ezzel a fitt és könnyű karfiolsaláta csodával, ami akár a karácsonyi időszakban is megállja a helyét a klasszikus majonézes krumplisaláta alternatívájaként, és meglátod, sokkal jobban és könnyedebben fogod érezni magad a karácsonyi vacsora után.
Már egy adag ebből a karfiol "krumpli" salátából remek tápanyagforrás, gazdag fehérjében, C, A és B vitaminokban, foszforban, mangánban, magnéziumban, rézben, cinkben és kalciumban. A Karfiol tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal, és rostban gazdag, ami az emésztésünkre van jó hatással.
Persze, senki sem mondja, hogy ne ehetnél a klasszikus majonézes krumplisalátából karácsony idején. De ha könnyebb, egészségesebb alternatívát keresnél, ami után nem kell aggódva állnod a mérlegre, azt hiszem, megéri kipróbálnod ezt a fitt salátát. És persze, karácsony után is, az év bármely szakában bátran élvezheted ezt a könnyű karfiolsalátát, húsok és halak köreteként.
Mindenkinek, aki egészséges életmódot követ, ki kell próbálnia ezt a könnyű és egészséges karfiolsaláta receptet, mert amellett, hogy jótékony hatással van az egészségünkre, alacsony kalória-, és alacsony zsírtartalmú, és telis-tele van proteinnel. Tedd a karácsonyi asztalt teljessé még néhány egészséges desszerttel, és élvezd az ünnepeket bűntudat nélkül.
Összetevők
- 1 közepes fej karfiol
- 300 g fagyasztott zöldség (répa, borsó, kukorica keveréke)
- 100 g savanyúság
- 2 tojás, keményre főzve
- 1 hagyma
- 200 g görög joghurt
- 2 evőkanál mustár
- 1/2 teáskanál tengeri só
- csipetnyi őrölt bors
Instrukciók
- Bontsd a karfiolt virágjaira, és párold 15 percig, amíg megpuhul.
- Közben keverd össze egy nagy tálban a kiolvasztott zöldségeket finomra vágott savanyúsággal, hagymával, és keményre főtt tojással.
- Adj hozzá görög joghurtot, mustárt, ízesítsd sóval, borssal.
- Most jöhet a salátába a megpárolt, apróra vágott karfiol. Keverd össze az egészet alaposan.
- Tedd hűtőbe a kész salátát, majd tálald hidegen.
Elkészítési idő | 25 perc | |
Kiadósság | 4 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 182 Kcal | |
Szénhidrátok | 18 g | |
Rost | 10 g | |
Fehérjék | 15 g | |
Zsír | 3 g |