Fit Boszi
Kövess engem
Könnyű Karfiolsaláta (Alacsony Kalória- és Alacsony Zsírtartalommal)

Könnyű Karfiolsaláta (Alacsony Kalória- és Alacsony Zsírtartalommal)

Ha szereted a krumplisalátát, de szívesen kipróbálnád egy könnyebb, kalóriaszegényebb formában, próbáld meg karfiollal és joghurttal elkészíteni. Az íze nem sokban különbözik a klasszikus krumplisalátáétól, úgyhogy bátran próbáld ki ezt a diétás változatot. Egyben arra is jó ötletet kínál a recept, hogyan tudod jobban beépíteni a karfiolt az étrendedbe. Kényeztesd magad és családod ezzel a fitt és könnyű karfiolsaláta csodával, ami akár a karácsonyi időszakban is megállja a helyét a klasszikus majonézes krumplisaláta alternatívájaként, és meglátod, sokkal jobban és könnyedebben fogod érezni magad a karácsonyi vacsora után.

Már egy adag ebből a karfiol "krumpli" salátából remek tápanyagforrás, gazdag fehérjében, C, A és B vitaminokban, foszforban, mangánban, magnéziumban, rézben, cinkben és kalciumban. A Karfiol tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal, és rostban gazdag, ami az emésztésünkre van jó hatással.

Persze, senki sem mondja, hogy ne ehetnél a klasszikus majonézes krumplisalátából karácsony idején. De ha könnyebb, egészségesebb alternatívát keresnél, ami után nem kell aggódva állnod a mérlegre, azt hiszem, megéri kipróbálnod ezt a fitt salátát. És persze, karácsony után is, az év bármely szakában bátran élvezheted ezt a könnyű karfiolsalátát, húsok és halak köreteként.

Mindenkinek, aki egészséges életmódot követ, ki kell próbálnia ezt a könnyű és egészséges karfiolsaláta receptet, mert amellett, hogy jótékony hatással van az egészségünkre, alacsony kalória-, és alacsony zsírtartalmú, és telis-tele van proteinnel. Tedd a karácsonyi asztalt teljessé még néhány egészséges desszerttel, és élvezd az ünnepeket bűntudat nélkül.

Összetevők

  • 1 közepes fej karfiol
  • 300 g fagyasztott zöldség (répa, borsó, kukorica keveréke)
  • 100 g savanyúság
  • 2 tojás, keményre főzve
  • 1 hagyma
  • 200 g görög joghurt
  • 2 evőkanál mustár
  • 1/2 teáskanál tengeri só
  • csipetnyi őrölt bors

Instrukciók

  1. Bontsd a karfiolt virágjaira, és párold 15 percig, amíg megpuhul.
  2. Közben keverd össze egy nagy tálban a kiolvasztott zöldségeket finomra vágott savanyúsággal, hagymával, és keményre főtt tojással.
  3. Adj hozzá görög joghurtot, mustárt, ízesítsd sóval, borssal.
  4. Most jöhet a salátába a megpárolt, apróra vágott karfiol. Keverd össze az egészet alaposan.
  5. Tedd hűtőbe a kész salátát, majd tálald hidegen.
Elkészítési idő25 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória182 Kcal
Szénhidrátok18 g
Rost10 g
Fehérjék15 g
Zsír3 g