Fit Boszi
Kövess engem
Fitt spenótos palacsinta túróval és füstölt lazaccal

Fitt spenótos palacsinta túróval és füstölt lazaccal

Nyam-nyam-nyam! Egyenesen imádom ezt a csodálatos és fitt spenótos palacsintát túróval és füstölt lazaccal, attól a pillanattól, amikor először kóstoltam. Ez az ízkombináció hihetetlenül ízletes, már-már függőséget okoz. Egyszerűen muszáj kipróbálni!

Féltem, hogy nehézkes lesz ezt a palacsintát elkészíteni, de valójában nagyon egyszerű. Maguk a spenótos palacsinták percek alatt elkészülnek, és utána már csak meg kell tölteni őket. A teljes recept elkészítése nem tartott tovább 40 percnél. És minden perce megérte. Alig várom, hogy újra elkészítsem! A recept itthon is óriási siker volt. És mivel a palacsintatészta egészséges, a recept remek tápértékekkel bír - fehérjében, rostokban és különféle nyomelemekben gazdag, míg a teljes adag kevesebb, mint 600 kcal.

Ha Neked vagy a családban valakinek tojásallergiája van, egyszerűen kihagyhatod a tojásokat. A spenótos palacsinta tojás nélkül is remek. Csak arra figyelj, hogy fordításkor ne szakadjon el. És ha kedvet kapsz a recept egy kicsit kevésbé diétás változatához, akkor a túró felét krémsajtra cserélheted - a töltelék krémesebb és még finomabb lesz.

A megtöltött palacsintákat vékony karikákra is vághatod, nyársakra tűzve kínálhatod, mint egészséges és finom vendégváró falatot. Nemcsak az íze, hanem a kinézete is el fog varázsolni mindenkit.

A megadott alapanyagokból 6 nagy palacsinta készül, ami 2 bőséges adag.

Összetevők

  • 300g kiolvasztott spenótpüré
  • 130g teljes kiőrlésű tönköly- vagy hajdinaliszt
  • 200-250ml tej
  • 1 tojás
  • 1/2 tk. só
  • 1 ek. olaj (a sütéshez)
  • a töltelékhez:
  • 250g lágy túró (vagy krémsajt)
  • csipetnyi só
  • 150g szeletelt füstölt lazac

Instrukciók

  1. Egy tálban keverd össze a kiolvasztott spenótot tetszés szerinti liszttel, sóval, 20 ml tejjel és tojással. Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá még 50ml tejet.
  2. Kanalazz a palacsintatésztából egy-egy adagot felhevített, olajjal kikent serpenyőbe, és süsd a palacsintákat 2-2 percig mindkét oldalukon. A maradék tésztát időről időre keverd át a tálban, hogy a liszt ne üljön az aljára.
  3. Miután elkészültek a palacsinták, kenj a palacsinták egyik oldalára sózott túrót. Ezután mehetnek rá a füstölt lazacdarabok.
  4. Tekerd fel a palacsintákat, melyek így készen is állnak a tálalásra. Ez a palacsinta melegen a legjobb.
Elkészítési idő40 perc
Kiadósság2 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória561 Kcal
Szénhidrátok53 g
Rost13 g
Fehérjék49 g
Zsír14 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek