
Egészséges Csokoládés Fitness Torta "Csokimámor"
A "Csokimámor" fenséges, egyszerű és egészséges csokoládétorta tojásmentes és lisztmentes verzióban, isteni avokádó-kakaó krémmel. Lágy, ellenállhatatlanul krémes, de leginkább csokis! Minden csokirajongó imádni fogja ezt a receptet, ebben biztos vagyok ;)
Ki gondolta volna, hogy olyan összetevőkből, mint a sárgarépa, az avokádó, a zab és a banán ilyen isteni süteményt hozhatsz létre? Azt mondom, nézd meg a saját szemeddel, ezt a fitt tortát érdemes megpróbálni. És garantáltan nem ez lesz az utolsó alkalom, hogy elkészíted ezt a tortát. Az avokádó és a banán hozzáadásával ez az egészséges csokoládétorta káliumban és rostban gazdag, ezen kívül jótékony zsírok forrása is. Ez a sütemény vegán étrendbe is beilleszthető, mivel nem tartalmaz tojást vagy tejterméket. Használj nyers sárgarépát a recepthez, és ha szükséges, az almapürét helyettesítheted a bébiétel változatával.
A tökéletes, egészséges tortabevonót avokádóból készítjük, amitől ellenállhatatlan, fényes csokiréteget kap a tortánk, és a banánnal vagy eperrel együtt szinte mámoros. Tehát, ha egészséges és tápanyagokban gazdag csokoládés desszertet szeretnél, akkor nem kell tovább keresned. A családom szerint ez a legjobb egészséges csokoládétorta a világon, mindenképp próbáld ki ezt a receptet te is. A "csokimámor" egészséges csokoládétorta valóban hű a nevéhez.
A szénhidrátok mennyiségének csökkentése érdekében a krémhez nádcukor helyett használhatsz 2 kanálnyi fehérjeport (vanília vagy csokoládé ízűt) is (ezt ajánlom) .
Összetevők
- 180 g sárgarpéa
- 3 nagy, érett banán
- 1/4 bögre almapüré
- 1/4 bögre olvasztott kókuszolaj (ezt ajánlom)
- 1 bögre víz
- 2 bögre zabpehely (ezt ajánlom)
- 1 bögre kókusz- vagy nádcukor (vagy 1,5 bögre xilit) (ezt ajánlom)
- 3/4 bögre kakaópor (ezt ajánlom)
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 vanília rúd
- csipet tengeri só
- 2 teáskanál sütőpor (vagy szódabikarbóna)
- A krémhez:
- 2 érett avokádó
- 1/2 bögre nádcukor (vagy kókuszcukor, vagy xilit) (ezt ajánlom)
- 1/4 bögre kakaópor
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 vanília rúd (opcionális)
- A töltelékhez:
- banán, eper (vagy egyéb gyümölcs)
Instrukciók
- Turmixold össze a banánokat a répával, míg lágy püré állagot nem kapsz.
- Ezután daráld le a zabpelyhet, finom liszt állagúvá.
- Egy tálban keverd össze a pürét a többi nedves hozzávalóval, majd add hozzá a torta többi összetevőjét is.
- Forgasd össze alaposan a tésztát, és öntsd bele egy olajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába (kb. 25 cm átmérőjűt válassz).
- Süsd a tortát 40 percig 180 fokon.
- Ha megvan, hagyd teljesen lehűlni, majd vízszintesen vágd ketté. A torta lágy lesz belül, bánj vele óvatosan.
- A csokoládé krémhez turmixold össze konyhai robotgépben az összes hozzávalóját, amíg homogén krémet nem kapsz.
- A krém felét oszlasd el óvatosan a torta belsejében, halmozz rá szeletelt gyümölcsöket, és helyezd vissza a tortalap felső felét.
- A maradék krémet egyengesd el a torta szélein és a tetején.
- A legjobb, ha egy éjszakán át hűtőben tartod, mielőtt felszeleteled.
Elkészítési idő | 55 perc | |
Kiadósság | 10 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 303 Kcal | |
Szénhidrátok | 53 g | |
Rost | 8 g | |
Fehérjék | 5 g | |
Zsír | 11 g |