
Fitt Krémes
Hogy mitől fitt ez a krémes? Mert sokkal értékesebb tápanyag tartalmú, mint a hagyományos verziója, sokkal kevesebb kalóriát, zsírt és szénhidrátot tartalmaz, viszont több fehérjét. Ha egészséges süteményreceptet keresel, mindenképp süsd meg, tényleg isteni. Bárki, aki egyszer is kóstolta ezt a fitt krémest, imádta, és én magam is alig várom, hogy újra megsüssem.
Ki ne szeretné a krémes ínycsiklandó ízét? Főleg, ha házi készítésű. Ha szívesen kényezteted magad és a családod ínycsiklandó süteményekkel és desszertekkel, és főleg azok egészséges verziójával, akkor ez a recept tökéletes választás lesz. Nagyon sok krémes, tejszínes receptet próbáltam már, de ez az egészséges, fitt krémes ízlett eddig a legjobban. Ebben a süteményben nem fogsz találkozni sem leveles tésztával, sem zsíros tejszínnel vagy finomított cukorral, de ne aggódj - tényleg fantasztikus az íze ezek nélkül is. Ráadásul, annyira egyszerű elkészíteni, hogy mindenkinek menni fog.
1 szelet ebből a fitt krémesből csak 138 kalóriát tartalmaz, és 1 g zsírt. Ellenben, garantálom neked, hogy ezek a -krémes süteményekhez képest- szinte hihetetlen tápanyag értékek nem akadályozzák meg, hogy ellenállhatatlan íze legyen. Tovább csökkentheted a szénhidrát mennyiségét, ha xilitet vagy steviát használsz édesítésre, méz helyett. És ha esetleg túl keménynek tűnne a sütemény, mután kiveszed a hűtőből, adj neki pár percet szobahőmérsékleten, és tökéletes állagú lesz.
Ezt az egészséges, házi krémest egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, úgyhogy ez sem lehet a csinos formád elérésének vagy megtartásának akadálya. Tegyél egy próbát :)
Összetevők
- A tésztához:
- 1 bögre hajdina- (vagy graham-/tönköly-) liszt (ezt ajánlom)
- 2 evőkanál méz
- 5 evőkanál tej
- 3 evőkanál almapüré
- csipetnyi fahéj (ezt ajánlom)
- A pudinghoz:
- 600 ml tej (bármilyen)
- 50 g vaniliás pudingpor
- 3 evőkanál méz / xilit (ezt ajánlom)
- A krémhez:
- 500 g finomra tört túró
- 100 g natúr joghurt
- 2 evőkanál méz / xilit / stevia
- 20 g tiszta zselatin
- 3 evőkanál forró víz
- étcsoki a szóráshoz (opcionális) (ezt ajánlom)
Instrukciók
- Keverj össze alaposan minden hozzávalót a tésztához.
- Nyomkodd le a kész tésztát egy sütőforma aljára (kb. 25x25 cm-es megfelelő lesz), amit előtte sütőpapírral béleltél.
- Süsd a tésztát 25 percig 180 fokon.
- Ezidő alatt készítsd el a pudingot. Egy edényben keverd ki a pudingport tejjel és a választott édesítővel.
- Forrald fel, és kevergesd, amíg besűrűsödik.
- Öntsd a pudingot a megsült tészta tetejére, és tedd hűtőbe.
- Egy edényben keverd el a túrót joghurttal és édesítővel.
- Old fel a zselatint forró vízben, majd adj egy evőkanál túrókrémet a feloldódott zselatinhoz.
- Alaposan keverd el, aztán a zselatinkeveréket öntsd a túrós krémhez.
- Ha a pudingréteg teteje elég szilárdnak tűnik, oszlasd el rajta óvatosan az elkészített túrókrémet.
- Tedd vissza a kész krémesedet a hűtőbe legalább 4 órára. Tálalás előtt szórd meg durvára reszelt étcsokival.
Elkészítési idő | 45 perc | |
Kiadósság | 12 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 138 Kcal | |
Szénhidrátok | 24 g | |
Rost | 2 g | |
Fehérjék | 9 g | |
Zsír | 1 g |