
Egészséges Vacsora és Ebéd Receptek Rizzsel
Több oka van annak, hogy miért készítettem el ezeket az egészséges ebéd- és vacsora recepteke rizzsel. A rizset általában mellék ételként használják, de az egészséges vacsora vagy ebéd alapja is lehet. Az a tény, hogy a rizs komplex szénhidrátokat tartalmaz, hosszabb ideig biztosít energiát - minimális zsírtartalommal. Emellett B-vitaminokat, magnéziumot, mangánt és szelént is tartalmaz. Annak ellenére, hogy a rizs gabonának számít, nem tartalmaz glutént - így ideális a gluténmentes receptek számára is. Ha úgy érzed, hogy bármilyen formában rizset ennél, jussanak eszedbe a fitt rizses receptjeim, és feltétlenül próbálj ki legalább egyet.
A könnyű rizses ebéd receptek, mint például a finom tofu rizottó, a borsó gombás fokhagymás rizs, a brokkoli rizs vagy a cékla és kecskesajt rizottó, alig néhány perc alatt készek. Mint látható, a rizst a receptekben különböző módon lehet használni, és ez ideális összetevővé teszi a vegán, a vegetáriánus, de a húsételek között is. Ezenkívül számos rizs fajta áll rendelkezésre, mint például az arborio, amely tökéletes az olasz rizottóhoz, a basmati vagy a jázmin rizs például az egzotikus receptek számára. Én főleg barna vagy vadrizst használok - mindkét fajta rizs gazdagabb a rostokban és a mikrotápanyagokban. Remélem, hogy beleszeretsz a rizsbe, köszönhetően ezeknek a recepteknek is.