Fit Boszi
Kövess engem
Vegetáriánus maki sushi zöldségekkel

Vegetáriánus maki sushi zöldségekkel

Könnyedén elkészíthetsz otthon is ízletes, étteremszerű sushit. Gyere és próbáld ki ezt a házi vegetáriánus, zöldséges maki sushi receptjét, és élvezd az egész családdal. 35 percen belül el kell készülnie.

A vegetáriánus sushi számtalan testreszabási lehetőséget kínál – szinte bármilyen zöldséget használhatsz, amit szeretsz. Én inkább sárgarépát, avokádót, uborkát használok és ebben az esetben brokkolidarabkákat is tettem a sushiba. Ezzel a kombinációval nem fogsz elrontani semmit, és biztosan élvezni fogod.

A sushihoz SOS Classic rizst használtam, ami az alábbiakban leírt eljárás szerint sikerült.

Gyere és próbáld ki ezt a finom házi készítésű sushit.

Összetevők

  • 5 szelet hínár
  • 250 g SOS Classic rizs (ajánlom ezt)
  • 330 ml víz
  • Öntethez:
  • 2 dl rizsecet
  • 3/4 kéváskanál só
  • 1 dl nádcukor (vagy xilit)
  • töltelékhez:
  • 1 nagy sárgarépa (megtisztítva és felszeletelve)
  • 100 g brokkoli (megmosva és apróra vágva)
  • 1 avokádó (préselve vagy szeletelve)
  • 1/2 saláta uborka (megmosva és felszeletelve)
  • tálaláshoz:
  • szója szósz
  • pácolt gyömbér
  • wasabi tészta

Instrukciók

  1. Először eltávolítjuk a felesleges keményítőt a rizsről. Alaposan mossuk le folyó víz alatt egy szűrőben, amíg tiszta víz nem folyik rajta.
  2. Ezután csepegtessük le a rizst, és öntsük egy fazékba 330 ml hideg vízzel. Erősebb lángon hagyjuk párolni, majd lefedve, kis lángon 10 percig főzzük.
  3. Ezután 10 percig állni hagyjuk a fedő alatt. A kapott rizs legyen fényes, ragadós, de a szemcséket még szét kell választani.
  4. A tálban egyelőre keverjük össze a sushihoz való ecetet a sóval és a cukorral.
  5. A megfőtt rizst egy tálba tesszük (hogy gyorsabban kihűljön), majd összekeverjük az elkészített öntettel. Hagyjuk egy kicsit hűlni a rizst.
  6. A sushi összes hozzávalóját elkészítjük, hogy kéznél legyen.
  7. Helyezzük a hínárt a sodrószőnyegre, fényes oldalával lefelé.
  8. A kihűlt rizst a hínárra fektetjük, hagyunk egy kis szabad helyet a hínár tetején. A rizst egyszerre simítjuk el a kezünkkel.
  9. Körülbelül a közepén terítsük el a szeleteket és a zöldségdarabokat a tekercsen.
  10. Megnedvesítjük a kezünket és félig hajtjuk a tekercset, hogy az egész tölteléket ellepje.
  11. Vizes kézzel finoman megnyomjuk a tekercset, hogy a belseje összeérjen, majd a tekercset teljesen feltekerjük, és ismét jól megnyomjuk (henger alakra).
  12. Végül éles és nedves késsel felvágjuk a tekercset. Javaslom, hogy minden vágás előtt töröljük át egy konyharuhával, és nedvesítsük meg vízzel.
  13. A folyamatot megismételjük a maradék 4 hínárral.
  14. A sushit szójaszósszal, wasabipasztával és pácolt gyömbérrel tálaljuk.
Elkészítési idő35 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória337 Kcal
Szénhidrátok53 g
Rost6 g
Fehérjék7 g
Zsír7 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek