Fit Boszi
Kövess engem
Vegetáriánus maki sushi zöldségekkel

Vegetáriánus maki sushi zöldségekkel

Könnyedén elkészíthetsz otthon is ízletes, étteremszerű sushit. Gyere és próbáld ki ezt a házi vegetáriánus, zöldséges maki sushi receptjét, és élvezd az egész családdal. 35 percen belül el kell készülnie.

A vegetáriánus sushi számtalan testreszabási lehetőséget kínál – szinte bármilyen zöldséget használhatsz, amit szeretsz. Én inkább sárgarépát, avokádót, uborkát használok és ebben az esetben brokkolidarabkákat is tettem a sushiba. Ezzel a kombinációval nem fogsz elrontani semmit, és biztosan élvezni fogod.

A sushihoz SOS Classic rizst használtam, ami az alábbiakban leírt eljárás szerint sikerült.

Gyere és próbáld ki ezt a finom házi készítésű sushit.

Összetevők

  • 5 szelet hínár
  • 250 g SOS Classic rizs (ajánlom ezt)
  • 330 ml víz
  • Öntethez:
  • 2 dl rizsecet
  • 3/4 kéváskanál só
  • 1 dl nádcukor (vagy xilit)
  • töltelékhez:
  • 1 nagy sárgarépa (megtisztítva és felszeletelve)
  • 100 g brokkoli (megmosva és apróra vágva)
  • 1 avokádó (préselve vagy szeletelve)
  • 1/2 saláta uborka (megmosva és felszeletelve)
  • tálaláshoz:
  • szója szósz
  • pácolt gyömbér
  • wasabi tészta

Instrukciók

  1. Először eltávolítjuk a felesleges keményítőt a rizsről. Alaposan mossuk le folyó víz alatt egy szűrőben, amíg tiszta víz nem folyik rajta.
  2. Ezután csepegtessük le a rizst, és öntsük egy fazékba 330 ml hideg vízzel. Erősebb lángon hagyjuk párolni, majd lefedve, kis lángon 10 percig főzzük.
  3. Ezután 10 percig állni hagyjuk a fedő alatt. A kapott rizs legyen fényes, ragadós, de a szemcséket még szét kell választani.
  4. A tálban egyelőre keverjük össze a sushihoz való ecetet a sóval és a cukorral.
  5. A megfőtt rizst egy tálba tesszük (hogy gyorsabban kihűljön), majd összekeverjük az elkészített öntettel. Hagyjuk egy kicsit hűlni a rizst.
  6. A sushi összes hozzávalóját elkészítjük, hogy kéznél legyen.
  7. Helyezzük a hínárt a sodrószőnyegre, fényes oldalával lefelé.
  8. A kihűlt rizst a hínárra fektetjük, hagyunk egy kis szabad helyet a hínár tetején. A rizst egyszerre simítjuk el a kezünkkel.
  9. Körülbelül a közepén terítsük el a szeleteket és a zöldségdarabokat a tekercsen.
  10. Megnedvesítjük a kezünket és félig hajtjuk a tekercset, hogy az egész tölteléket ellepje.
  11. Vizes kézzel finoman megnyomjuk a tekercset, hogy a belseje összeérjen, majd a tekercset teljesen feltekerjük, és ismét jól megnyomjuk (henger alakra).
  12. Végül éles és nedves késsel felvágjuk a tekercset. Javaslom, hogy minden vágás előtt töröljük át egy konyharuhával, és nedvesítsük meg vízzel.
  13. A folyamatot megismételjük a maradék 4 hínárral.
  14. A sushit szójaszósszal, wasabipasztával és pácolt gyömbérrel tálaljuk.
Elkészítési idő35 perc
Mennyiség4 adag
Tápérték információ /
Kalória337 Kcal
Szénhidrát53 g
Rost6 g
Fehérje7 g
Zsír7 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások