Fit Boszi
Kövess engem
Pirított csirke kesudió szószban

Pirított csirke kesudió szószban

Az egzotikus ízek kedvelőinek ez a recept garantáltan örömet fog okozi! Pirított csirke kesudió szószban egyedülálló ízével és egyszerű elkészítésével elnyeri a tetszését. A sűrű kesudió szószba narancs, chili, fokhagyma, szójaszósz és hoisin szósz kerül. Már a felkészülés során tudtam ebből a receptből, hogy ez az étel az egyik kedvencem lesz – próbáld ki te is.

Tökéletes fogás és elkészíteni is egyszerű. A SOS Basmati rizs tökéletesen passzol a kesudió szószhoz. Más rizsfajtákhoz képest kevesebb keményítőt tartalmaz, amely puha és gyengéd textúrát ad, így könnyen főzhető és nem keményedik meg. Állaga és íze miatt a basmati rizst számos ázsiai és nemzetközi ételhez is használják.

A kesudió szósz az egyik legnépszerűbb szósz az ázsiai konyhában, különösen Délkelet-Ázsiában. Ha esetleg nem tudsz hoisin szószt beszerezni, akkor használj több szójaszószt és keményítőt. De azt javaslom, hogy nagyobb szupermarketben vásárolj egyet, és tarts otthon belőle, mert rengeteg más egzotikus recepthez is fel tudod használni. A többi hozzávaló általában könnyedén beszerezhető. A szószba még sót sem tettem a szója és hoisin szósz használata miatt.

A pirított csirke kesudió szószban basmati rizzsel egy finom és fűszeres étel, amely mindenkit megnyer. Jó étvágyat :)

Összetevők

  • 300 g csirkemell
  • 40 g apróra vágott kesudió
  • 100 g SOS Basmati rizs
  • 250 ml víz
  • 1/2 teáskanál só
  • 3 evőkanál hoisin szósz
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • egy csipet chili vagy 2 evőkanál chili szósz
  • 1/2 narancs leve
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 50 ml víz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olíva- vagy szezámolaj
  • 1 kis fej hagyma

Instrukciók

  1. Öblítsük le a rizst folyó víz alatt egy edényben, majd öntsük fel 250 ml vízzel.
  2. Adjunk hozzá 1/2 teáskanál sót, és fedő alatt, kis lángon főzzük puhára (kb. 15 perc).
  3. Egy serpenyőben forró olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát.
  4. Adjuk hozzá a préselt gerezd fokhagymát, a finomra vágott csirkemellet, és pirítsuk körülbelül 3 percig, amíg a hús ki nem fehéredik.
  5. Ezután a keményítő kivételével minden hozzávalót adjunk a húshoz, és jól keverjük össze.
  6. Alkalmanként kevergetve főzzük fedő nélkül a húst a szószban még körülbelül 15 percig.
  7. Ezután a kb. 30 ml vízben elkevert kukoricakeményítőt keverjük a szószhoz és főzzük kb. 3 percig. folyamatos keverés mellett.
  8. Ha több szószt szeretnénk, akkor még egy kis vizet adhatunk hozzá. Amint kész, úgy főtt rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő30 perc
Mennyiség2 adag
Tápérték információ /
Kalória608 Kcal
Szénhidrát69 g
Rost2 g
Fehérje44 g
Zsír17 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások