Fit Boszi
Kövess engem
Hagyományos indiai rizs köretként

Hagyományos indiai rizs köretként

Te is szereted az indiai konyhát? Szóval soha nem vetem meg őt, és azt kell mondanom, hogy az indiai rizsnek mindig is volt egy bizonyos varázsa számomra. Több receptet is kipróbáltam, de egyik sem tetszett annyira, mint ez. Ez a hagyományos indiai rizs hihetetlenül jó ízű, és ideális köretként, indiai fűszerkeveréken elkészített húsok vagy zöldségek mellé.

A hagyományos indiai rizs elkészítéséhez SOS Basmati rizst használtam. A basmati rizs az indiai konyhára jellemző. Számomra a jázmin rizzsel együtt ez a legkedveltebb rizsfajta, amit használok - aromás ízű és remek állaga van.

Azt javaslom, hogy az indiai rizs receptjét pontosan kövessük az eljárás szerint, a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. A választható hozzávalókat azonban szükség esetén elhagyhatjuk, ugyanis nehezebben beszerezhetők, és a recept is többé-kevésbé remek lesz nélkülük.

Gyere és tedd változatossá a rizs készítését, és készíts egy olyan hagyományos indiai rizst, amely olyan lesz mintha étteremben ennéd.

1 csésze (180 g) SOS Basmati rizs 2 csésze (500 ml) víz

Összetevők

  • 1 csésze (180 g) SOS Basmati (ajánlom ezt)
  • rizs 2 csésze (500 ml) víz
  • főzéshez:
  • 1 db egész fahéj
  • 2 db csillagánizs
  • 2 darab egész kardamom
  • 1 teáskanál só
  • csipet sáfrány (opcionális)
  • grillezéshez:
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kis hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 teáskanál chili pehely
  • 1/3 teáskanál kurkuma
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál sötét mustármag vagy fekete szezám (elhagyható)

Instrukciók

  1. Öblítsük le a rizst, és áztassuk vízben 30 percig.
  2. Majd leszárítjuk, felöntjük 500 ml vízzel, sózzuk és az összes főzéshez szükséges fűszert hozzáadjuk.
  3. A rizst fedő nélkül, kis lángon kb 10 percig főzzük.
  4. Főzés után az egész fűszereket kiszedjük a rizsből.
  5. A rizs felforralása után a finomra vágott hagymát zúzott fokhagymagerezddel egy mély serpenyőben, felmelegített olívaolajon megpirítjuk.
  6. Ezután adjunk hozzá kurkumát, chilit, köményt, mustármagot vagy szezámmagot, és pirítsuk 30 másodpercig.
  7. Végül hozzáadjuk a főtt rizst a serpenyőbe, és erős lángon körülbelül 3 percig pirítjuk, gyakran kevergetve.
Elkészítési idő50 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória198 Kcal
Szénhidrátok37 g
Rost1 g
Fehérjék5 g
Zsír4 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek