Fit Boszi
Kövess engem
Maki sushi hallal

Maki sushi hallal

Próbáltál már otthon sushit készíteni? Ez nem tudomány, készíthetsz sushit igazán egyszerű és játékos még a te konyhádból is. Fogadd családodat, barátaidat, és kóstoljátok meg ezta finom maki sushit halakkal, amely olyan ízű, mint ha egy étteremben ennétek.

Minden sushi alapja a jól főzött, megfelelő rizsfajta. SOS Classic rizst használtam, ami sushihozis alkalmas és tökéletes lett. Főzés előtt feltétlenül öblítsd le, és pontosan kövesd az alábbi eljárásomat.

Tölteléknek friss lazacot (susi minőségű), sárgarépát, tört avokádót és wasabipasztát használtam. De nyugodtan kísérletezz a sushival, és otthon adj hozzá olyan hozzávalókat, amelyeket szeretsz - szinte bármilyen zöldség vagy hal tökéletes lesz.

Ha lazacos sushit szeretnél készíteni, de nem találsz sushi minőségű a lazacot, használhatsz fagyasztott, majd felolvasztott lazacot - kiolvasztás után érdemes - hőkezelés nélkül is fogyasztható.

A cukormentes változathoz nyugodtan használhatunk xilitet vagy hasonló édesítőszert az öntethez. Ha az én receptem szerint próbálod ki a sushit, mindenképpen írd meg, hogyan sikerült.

Összetevők

  • 5 szelet algalap
  • 250 g SOS Classic rizs (ajánlom ezt)
  • 330 ml víz
  • öntethez:
  • 2 dl rizsecet
  • 3/4 kanál só
  • 1 dl nádcukor (vagy xilit)
  • töltelékhez:
  • 150 g lazac (sushi minőségű), vagy lazacszeletek
  • 1 nagy sárgarépa (megtisztítva és felszeletelve)
  • 1evőkanál wasabi paszta
  • 1 avokádó (összetörve vagy szeletelve)
  • tálaláshoz:
  • szója szósz
  • pácolt gyömbér
  • wasabi tészta

Instrukciók

  1. Először eltávolítjuk a felesleges keményítőt a rizsről. Alaposan mossuk le folyó víz alatt egy szűrőben, amíg tiszta víz nem folyik belőle.
  2. Ezután csepegtessük le a rizst, és öntsünk egy fazékba 330 ml hideg vizet. Erősebb lángon hagyjuk párolni, majd letakarva kis lángon 10 percig főzzük.
  3. Ezután 10 percig állni hagyjuk a fedő alatt. A kapott rizs legyen fényes, ragadós, de a szemcséket még szét kell választani.
  4. A tálban egyelőre keverjük össze a sushihoz való ecetet a sóval és a cukorral.
  5. A megfőtt rizst egy tálba tesszük (hogy gyorsabban kihűljön), majd összekeverjük az elkészített öntettel. Hagyjuk egy kicsit hűlni a rizst.
  6. A sushi összes hozzávalóját előkészítjük, hogy kéznél legyen.Helyezzük az algalapot egy sütő vagy szilikon lapra, fényes oldalával lefelé.
  7. A kihűlt rizst az algalapra fektetjük, hagyunk egy kis szabad helyet a lap végén. A rizst egyszerre simítjuk el a kezünkkel.
  8. A közepe táján egy keresztirányú csíkot készítünk wasabipasztával, és a halszeleteket, sárgarépát és avokádót, vagy egyéb hozzávalókat a tekercsre terítjük.
  9. Megnedvesítjük a kezünket és félig hajtjuk a tekercset, hogy az egész tölteléket ellepje. Vizes kézzel finoman megnyomjuk a tekercset, hogy a belseje összenyomódjon, majd a tekercset teljesen feltekerjük, és ismét jól megnyomjuk (henger alakra).
  10. Végül éles és nedves késsel felvágjuk a tekercset. Javaslom, hogy minden vágás előtt töröljük át egy konyharuhával, majd mártsuk vízbe.
  11. A folyamatot megismételjük a maradék 4 algalappal.
  12. A sushit szójaszósszal, wasabipasztával és pácolt gyömbérrel tálaljuk.
Elkészítési idő35 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória416 Kcal
Szénhidrátok54 g
Rost4 g
Fehérjék15 g
Zsír12 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek