Fogások szerint
ReggeliVacsora és ebéd receptekSalátákLevesekEgészséges desszertekGyors falatokSmoothiek és ItalokÜnnepi és Karácsonyi Receptek
Maki sushi édes mangóval és kókusszal
Édes Sushit? Próbáld ki ezt az érdekes variációt, és élvezd a maki édes sushit mangóval és kókuszdióval. Készíts érdekes desszertet egy látogatáshoz vagy egyszerűen csak szórakozz a vasárnapi ebéd után.
Ennek az édes sushinak a belseje mangó. Kókusszal kombinálva igazi finomság, amely tetszeni fog az ízlelőbimbóidnak. A mangó mellett használhatunk például barackot vagy sárgadinnyét is.
Az elkészítéshez a SOS Classic rizst ajánlom, mely sushi receptekhez is kiváló.
Az írásbeli eljárás szerint precíz konzisztenciát fog elérni, ezért azt javaslom, hogy pontosan kövesd.
Jó étvágyat az édes sushihoz :)
Összetevők
- 5 szelet hínár
- 250 g SOS Classic rizs (ajánlom ezt)
- 330 ml víz
- 2 dl méz
- 200 g mangó (szeletekre vágva)
- 30 g kókuszreszelék
- 1 teáskanál ecet sushihoz
Instrukciók
- Először eltávolítjuk a felesleges keményítőt a rizsről. Alaposan mossuk le folyó víz alatt egy szűrőben, amíg tiszta víz nem folyik rajta.
- Ezután csepegtessük le a rizst, és öntsük egy fazékba 330 ml hideg vízzel. Erősebb lángon hagyjuk párolni, majd fedő alatt, kis lángon 10 percig főzzük.
- Ezután 10 percig állni hagyjuk a fedő alatt. A kapott rizs legyen fényes, ragadós, de a szemcséket még szét kell választani.
- Tegyük át a főtt rizst egy tálba (hogy gyorsabban hűljön), majd keverjük össze kókuszdióval, ecettel és mézzel. Hagyjuk egy kicsit hűlni a rizst.
- Helyezzük a hínárt a sodrószőnyegre, fényes oldalával lefelé.
- A kihűlt rizst a hínárra fektetjük, hagyunk egy kis szabad helyet a hínár tetején. A rizst egyszerre simítjuk el a kezünkkel.
- Körülbelül a közepén terítsünk durva mangószeleteket a tekercsre.
- Megnedvesítjük a kezünket és félig hajtjuk a tekercset, hogy az egész tölteléket ellepje. Vizes kézzel finoman megnyomjuk a tekercset, hogy a belseje összeérjen, majd a tekercset teljesen feltekerjük, és ismét jól megnyomjuk (henger alakra).
- Végül éles és nedves késsel felvágjuk a tekercset. Javaslom, hogy minden vágás előtt töröljük át egy konyharuhával, és nedvesítsük meg vízzel.
- A folyamatot megismételjük a maradék 4 hínárral.
Elkészítési idő | 35 perc | |
Kiadósság | 4 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 282 Kcal | |
Szénhidrátok | 59 g | |
Rost | 1 g | |
Fehérjék | 6 g | |
Zsír | 1 g |