Fit Boszi
Kövess engem
Maki sushi édes mangóval és kókusszal

Maki sushi édes mangóval és kókusszal

Édes Sushit? Próbáld ki ezt az érdekes variációt, és élvezd a maki édes sushit mangóval és kókuszdióval. Készíts érdekes desszertet egy látogatáshoz vagy egyszerűen csak szórakozz a vasárnapi ebéd után.

Ennek az édes sushinak a belseje mangó. Kókusszal kombinálva igazi finomság, amely tetszeni fog az ízlelőbimbóidnak. A mangó mellett használhatunk például barackot vagy sárgadinnyét is.

Az elkészítéshez a SOS Classic rizst ajánlom, mely sushi receptekhez is kiváló.

Az írásbeli eljárás szerint precíz konzisztenciát fog elérni, ezért azt javaslom, hogy pontosan kövesd.

Jó étvágyat az édes sushihoz :)

Összetevők

  • 5 szelet hínár
  • 250 g SOS Classic rizs (ajánlom ezt)
  • 330 ml víz
  • 2 dl méz
  • 200 g mangó (szeletekre vágva)
  • 30 g kókuszreszelék
  • 1 teáskanál ecet sushihoz

Instrukciók

  1. Először eltávolítjuk a felesleges keményítőt a rizsről. Alaposan mossuk le folyó víz alatt egy szűrőben, amíg tiszta víz nem folyik rajta.
  2. Ezután csepegtessük le a rizst, és öntsük egy fazékba 330 ml hideg vízzel. Erősebb lángon hagyjuk párolni, majd fedő alatt, kis lángon 10 percig főzzük.
  3. Ezután 10 percig állni hagyjuk a fedő alatt. A kapott rizs legyen fényes, ragadós, de a szemcséket még szét kell választani.
  4. Tegyük át a főtt rizst egy tálba (hogy gyorsabban hűljön), majd keverjük össze kókuszdióval, ecettel és mézzel. Hagyjuk egy kicsit hűlni a rizst.
  5. Helyezzük a hínárt a sodrószőnyegre, fényes oldalával lefelé.
  6. A kihűlt rizst a hínárra fektetjük, hagyunk egy kis szabad helyet a hínár tetején. A rizst egyszerre simítjuk el a kezünkkel.
  7. Körülbelül a közepén terítsünk durva mangószeleteket a tekercsre.
  8. Megnedvesítjük a kezünket és félig hajtjuk a tekercset, hogy az egész tölteléket ellepje. Vizes kézzel finoman megnyomjuk a tekercset, hogy a belseje összeérjen, majd a tekercset teljesen feltekerjük, és ismét jól megnyomjuk (henger alakra).
  9. Végül éles és nedves késsel felvágjuk a tekercset. Javaslom, hogy minden vágás előtt töröljük át egy konyharuhával, és nedvesítsük meg vízzel.
  10. A folyamatot megismételjük a maradék 4 hínárral.
Elkészítési idő35 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória282 Kcal
Szénhidrátok59 g
Rost1 g
Fehérjék6 g
Zsír1 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek