Fit Boszi
Kövess engem
Maki sushi édes mangóval és kókusszal

Maki sushi édes mangóval és kókusszal

Édes Sushit? Próbáld ki ezt az érdekes variációt, és élvezd a maki édes sushit mangóval és kókuszdióval. Készíts érdekes desszertet egy látogatáshoz vagy egyszerűen csak szórakozz a vasárnapi ebéd után.

Ennek az édes sushinak a belseje mangó. Kókusszal kombinálva igazi finomság, amely tetszeni fog az ízlelőbimbóidnak. A mangó mellett használhatunk például barackot vagy sárgadinnyét is.

Az elkészítéshez a SOS Classic rizst ajánlom, mely sushi receptekhez is kiváló.

Az írásbeli eljárás szerint precíz konzisztenciát fog elérni, ezért azt javaslom, hogy pontosan kövesd.

Jó étvágyat az édes sushihoz :)

Összetevők

  • 5 szelet hínár
  • 250 g SOS Classic rizs (ajánlom ezt)
  • 330 ml víz
  • 2 dl méz
  • 200 g mangó (szeletekre vágva)
  • 30 g kókuszreszelék
  • 1 teáskanál ecet sushihoz

Instrukciók

  1. Először eltávolítjuk a felesleges keményítőt a rizsről. Alaposan mossuk le folyó víz alatt egy szűrőben, amíg tiszta víz nem folyik rajta.
  2. Ezután csepegtessük le a rizst, és öntsük egy fazékba 330 ml hideg vízzel. Erősebb lángon hagyjuk párolni, majd fedő alatt, kis lángon 10 percig főzzük.
  3. Ezután 10 percig állni hagyjuk a fedő alatt. A kapott rizs legyen fényes, ragadós, de a szemcséket még szét kell választani.
  4. Tegyük át a főtt rizst egy tálba (hogy gyorsabban hűljön), majd keverjük össze kókuszdióval, ecettel és mézzel. Hagyjuk egy kicsit hűlni a rizst.
  5. Helyezzük a hínárt a sodrószőnyegre, fényes oldalával lefelé.
  6. A kihűlt rizst a hínárra fektetjük, hagyunk egy kis szabad helyet a hínár tetején. A rizst egyszerre simítjuk el a kezünkkel.
  7. Körülbelül a közepén terítsünk durva mangószeleteket a tekercsre.
  8. Megnedvesítjük a kezünket és félig hajtjuk a tekercset, hogy az egész tölteléket ellepje. Vizes kézzel finoman megnyomjuk a tekercset, hogy a belseje összeérjen, majd a tekercset teljesen feltekerjük, és ismét jól megnyomjuk (henger alakra).
  9. Végül éles és nedves késsel felvágjuk a tekercset. Javaslom, hogy minden vágás előtt töröljük át egy konyharuhával, és nedvesítsük meg vízzel.
  10. A folyamatot megismételjük a maradék 4 hínárral.
Elkészítési idő35 perc
Mennyiség4 adag
Tápérték információ /
Kalória282 Kcal
Szénhidrát59 g
Rost1 g
Fehérje6 g
Zsír1 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások

Please log in to FaceBook to display comments.

✉️ Send me your favorite recipe.

Do you like to cook healthy and want to publish your favorite recipe on Fit Boszi?
Email it to me and I will be happy to try it and publish it.