Fit Boszi
Kövess engem
Kung Pao csirkemell

Kung Pao csirkemell

A Kung Pao a kínai konyha hagyományos klasszikusa, és biztos vagyok benne, hogy mindenki kóstolta már ezt az ételt. Azonban többféle formában is elkészíthető. Ezúttal Kung Pao-t készítettem zöldbabbal, ropogós földimogyoróval és egy igazán finom szósszal kombinálva. Gyere és próbáld ki ezt a receptet, biztosan tetszeni fog.

A Kung Pao-t közepes szemű SOS Classic rizzsel tálaltam, ami remekül kiegészítette az ételt. A pác alapja természetesen a szójaszósz, ami nem hiányozhat a kínai konyha receptjeiből. Balzsamecettel, keményítővel, őrölt gyömbérrel, chilivel, kókuszcukorral és friss fokhagymával egészítjük ki - a jellegzetes íz érdekében 3 gerezdet használunk. A mártást kukoricakeményítővel sűrítik, ami a kínai receptekben is előjön, és kellemesen sűríti majd a szószt.

Inkább felolvasztott zöldbabot használok a receptekben. Legfeljebb 5 perccel a főzés vége előtt adtam a húshoz, mert nem szeretem, ha túlságosan felforr. Így több rostot és ropogósságot őriznek meg.

Ha kipróbálod a receptet, mindenképpen írd meg nekem, hogy mennyire sikerült az otthonodban. Hadd örüljek :)

Összetevők

  • 800 g csirkemell
  • 300 g zöldbab
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 40 g földimogyoró
  • újhagyma
  • A rizshez:
  • 200 g rizs SOS Classic (ajánlom ezt)
  • 500 ml vízzel
  • 1/2 kávéskanál só
  • A páchoz:
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál kókuszcukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 100 ml víz
  • 3 gerezd préselt fokhagyma
  • 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
  • csipetnyi chili darab

Instrukciók

  1. Öblítsük le a rizst folyó víz alatt.
  2. Ezután öntsük egy edénybe 500 ml vízzel, adjunk hozzá 1/2 teáskanál sót, és kis lángon főzzük puhára (kb. 15 perc).
  3. A páchoz minden hozzávalót jól összekeverünk.
  4. A csirkemelleket apróra vágjuk, majd az elkészített pácba csomagoljuk. Hagyjuk őket állni a pácban legalább 15 percig.
  5. Egy lábosban vagy wokban, forró olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát.
  6. Ezután hozzáadjuk a bepácolt húst a maradék páccal, és erős lángon kb 3 percig sütjük.
  7. Ezután kis lángon kb 10 percig főzzük a húst. Ha szükséges, kevés vízzel felengedhetjük.
  8. 10 perc elteltével keverjük össze a földimogyorót, a zöldbabot, és főzzük még 5 percig az ételt.
  9. A kész Kung Paot apróra vágott újhagymával megszórva főtt rizzsel együtt tálaljuk.
Elkészítési idő30 perc
Mennyiség4 adag
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória535 Kcal
Szénhidrát53 g
Rost4 g
Fehérje55 g
Zsír11 g
Lucia Wagner
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Hozzászólások