A Kung Pao a kínai konyha hagyományos klasszikusa, és biztos vagyok benne, hogy mindenki kóstolta már ezt az ételt. Azonban többféle formában is elkészíthető. Ezúttal Kung Pao-t készítettem zöldbabbal, ropogós földimogyoróval és egy igazán finom szósszal kombinálva. Gyere és próbáld ki ezt a receptet, biztosan tetszeni fog.
A Kung Pao-t közepes szemű SOS Classic rizzsel tálaltam, ami remekül kiegészítette az ételt. A pác alapja természetesen a szójaszósz, ami nem hiányozhat a kínai konyha receptjeiből. Balzsamecettel, keményítővel, őrölt gyömbérrel, chilivel, kókuszcukorral és friss fokhagymával egészítjük ki - a jellegzetes íz érdekében 3 gerezdet használunk. A mártást kukoricakeményítővel sűrítik, ami a kínai receptekben is előjön, és kellemesen sűríti majd a szószt.
Inkább felolvasztott zöldbabot használok a receptekben. Legfeljebb 5 perccel a főzés vége előtt adtam a húshoz, mert nem szeretem, ha túlságosan felforr. Így több rostot és ropogósságot őriznek meg.
Ha kipróbálod a receptet, mindenképpen írd meg nekem, hogy mennyire sikerült az otthonodban. Hadd örüljek :)
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!