Fit Boszi
Kövess engem
Fitt csirke Tikka Masala

Fitt csirke Tikka Masala

Utazz velem újra Indiába. Ez a fitt csirke Tikka Masala a kedvenc indiai ételeim közé tartozik, amely autentikus, keleti ízével el fog téged is varázsolni. Ebben a fogásban sok egzotikus fűszert fogunk használni, amelyek fantasztikus ízt kölcsönöznek neki. De ne aggódj, az ételt egyáltalán nem nehéz elkészíteni, bár első pillantásra úgy tűnhet. Gyere, mutatom is.

A Tikka Masala egy hagyományos indiai étel, amely gazdag ízű, fűszerekkel teli tejszínes paradicsomszószba csomagolt csirkedarabokat takar. A garam masala, a kurkuma, a friss gyömbér, a kömény, a koriander és a kardamom kötelező elemei a receptnek. Ha esetleg ezeket a fűszerek még nem tartod otthon, akkor érdemes gyorsan beszerezni őket - rengeteg hihetetlenül ízletes ételt készíthetsz belőlük, s valószínűleg minden nagyobb szupermarketben megtalálhatók már. A csirke tikka masala az egyik legnépszerűbb étel Európa-szerte.

Ezt az egészséges csirke Tikka Masalát joghurttal sűrítjük, így nem találsz majd benne szükségtelenül magas zsírtartalmú teljes tejszínt, amelyet általában ehhez a fogáshoz használnak (és nem kis mennyiségben). De ne felejts el legalább 3% zsírtartalmú joghurtot használni, hogy a kívánt sűrűséget kapd. Ez a Tikka Masala fitt változatban csak 5 g zsírt, viszont több mint 50g fehérjét tartalmaz adagonként!

Az biztos, hogy az étel akkor a legfinomabb, ha hagyod a húst egy éjszakán át pácolódni a hűtőszekrényben, így az étel összes ízének van ideje tökéletesen összeérni. Tehát nincs más dolgod, jegyezd fel a hiányzó fűszereket, és holnap már ki is próbálhatod ezt a finom keleti ételt :)

Összetevők

  • 1kg csirkemell
  • 50g paradicsompüré
  • 1 ek. olívaolaj (ezt ajánlom)
  • 1 hagyma
  • 450g darabolt paradicsom (lehet konzerves is)
  • maroknyi petrezselyem
  • 300g natúr joghurt (3% zsírtartalmú)
  • 4 tk. friss őrölt gyömbér
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. kurkuma
  • 3 tk. garam masala fűszer
  • 2 tk. őrölt koriander
  • 1 tk. só
  • 1 tk. őrölt kömény
  • csipetnyi kardamom

Instrukciók

  1. Egy tálban keverd össze a joghurt felét az összes fűszerrel.
  2. Add hozzá a kis darabokra vágott csirkét, alaposan keverd össze a páclével, és hagyd hűtőben lefedve pácolódni (ideális esetben egy éjszakán át).
  3. Másnap az apróra vágott hagymát egy nagy edényben, felforrósított olajon pirítsd meg.
  4. Adj hozzá apróra vágott paradicsomot, paradicsompürét és kevergesd egy ideig.
  5. Ezután add hozzá a pácolt húst és a pácot is.
  6. Keverd jól össze a húst és a mártást, fedd le, és hagyd 25 percig párolódni, időnként megkeverve.
  7. Ezután vedd le a fedőt, add hozzá a préselt fokhagymagerezdeket, és fedetlenül főzd további 5-10 percig.
  8. Vedd le a húst a tűzről, és keverd bele a joghurt másik részét.
  9. A kész csirke Tikka Masalát főtt rizzsel (lehetőleg basmati vagy jázmin) tálald.
Elkészítési idő45 perc
Mennyiség5 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória320 Kcal
Szénhidrát12 g
Rost2 g
Fehérje51 g
Zsír5 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások