
Thai vörös csirke curry
Ez az étel megtáncoltatja mindazok ízlelőbimbóit, akik szeretik az egzotikus és fűszeres húsos ételeket. Élvezd a thai vörös csirke curry autentikus ízét jázmin rizzsel tálalva. Éttermi íze van, a recept pedig olyan egyszerű, hogy mindenki elkészítheti.. és az eredménnyel a legigényesebb papucsokat is elvarázsoljátok;)
A receptet csirkecombbal készítettem, ami szaftosabb, mint a mell. Ha azonban inkább diétásabb változatot készítenél, nyugodtan használj csirkemellet. A csirke curryt SOS Jázmin rizzsel ajánlom tálalni, ami hihetetlenül alkalmas egzotikus ételekhez, ideális a thai konyhához. Ha Te is találsz otthon egy darab sáfrányt, azt javaslom, hogy tegyél hozzá rizst.
Azt javaslom, hogy a receptet vörös curry pasztával készítsük el, ami igazán autentikus ízt kölcsönöz neki. Curry pasztát minden nagyobb szupermarketben vásárolhatsz. Azt is javaslom, hogy ne hagyd ki a halszószt, amelyet manapság minden nagyobb szupermarketben megvásárolhatsz. Mindkét összetevőt a tál sarkában kell találnia ázsiai vagy más egzotikus összetevőkkel.
Sűrű dobozos kókusztejjel puhítjuk a thai csirke curryt.
Összetevők
- 200 g SOS jázmin rizs (ajánlom ezt)
- 500 ml víz
- 1/2 teáskanál só
- csipet sáfrány (opcionális)
- 800 g csirkecomb (csont és bőr nélkül)
- 1 dl olívaolaj
- 5 teáskanál vörös curry
- paszta 1 kis hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g brokkoli
- 3 evőkanál halszósz
- 100 ml víz
- 300 ml kókusztej (dobozból)
- 1 teásaknál só
- 1/2 teáskanál gyömbér bors
Instrukciók
- Öblítsük le a rizst folyó víz alatt, majd öntsünk 500 ml vizet egy edénybe. Sózzuk vagy sáfrányt adunk hozzá, és lefedve, gyengébb lángon főzzük.
- Egy nagyobb lábosban, forró olívaolajon üvegesre megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
- Adjuk hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, a currypasztát és pirítsuk egy percig.
- Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkecombokat, és kis lángon, időnként megkeverve, körülbelül 7 percig pirítjuk.
- Ezután adjuk hozzá a halszószt, a kókusztejet, a vizet, a megmosott és apróra vágott brokkolit, sózzuk, és fedő nélkül, kis lángon főzzük kb. 18 percig.
- Ha 18 perc után túl híg a szósz, keveset kivehetünk belőle és kukoricakeményítővel összekeverhetjük, majd ezt a keveréket a húshoz adjuk.
- Kész csirke curryt főtt rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő | 40 perc | |
Kiadósság | 4 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 727 Kcal | |
Szénhidrátok | 51 g | |
Rost | 8 g | |
Fehérjék | 47 g | |
Zsír | 36 g |