Fit Boszi
Kövess engem
Egészséges Mézeskalács Kekszek

Egészséges Mézeskalács Kekszek

Nagyszerű hagyományos dán Karácsonyi mézeskalács cookie, egészségesebb változatra átszabva. Beillatozhatod vele a lakást egész évben, nemcsak karácsony idején. Ropogós és ízletes, sokkal könnyebb elkészíteni, mint a hagyományos mézeskalácsot. Ugyanolyan jó ízű, és még táplálkozási szempontból is értékes. Higgy nekem, érdemes megpróbálni.

Amikor karácsony idején Dániába látogattunk, akkor kóstoltam ezt a hagyományos mézeskalács aprósüteményt, a Pebbernodder-t. Mivel annyira ízlett, hogy alig tudtam abbahagyni, természetesen meg is fájdult tőle a hasam. Ezek a hagyományos kekszek meglehetősen magas kalóriatartalmúak és sok cukrot és zsírt tartalmaznak. Ezért kezdtem el gondolkodni, hogyan lehetne őket egészségesebb és fittebb változatban elkészíteni, és néhány sikertelen kísérlet után végül megszületett ezt a recept, amely nagyon hasonlít az eredetihez. Ezek a karácsonyi sütik egészségesek, rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, és jól telítenek. A zab, a teljes kiőrlésű liszt és a méz kapja a főszerepet a receptben.

Ezen túlmenően, ezek a egészséges karácsonyi sütik egyszerűen elkészülnek, ellenállhatatlanok, és sütés közben az illatuk belengi az egész lakást. Biztos vagyok benne, hogy az egész család jóízűen fogja ropogatni őket majd.

Összetevők

  • 50g vaj
  • ½ csésze méz
  • 1 ½ csésze zabliszt (vagy finom szeműre őrölt zabpehely) (ajánlom ezt)
  • ¾ csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk fahéj (ajánlom ezt)
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tojás

Instrukciók

  1. Egy kis fazékban olvaszd meg a vajat, majd vedd le a tűzről és keverd össze a választott édesítővel.
  2. Ha a vaj lehűlt, add hozzá a tojást és keverd össze.
  3. Egy tálban vegyíts minden száraz hozzávalót, majd forgasd össze a vajjal.
  4. Kézzel dagaszd a tésztát, ha kész, szedd kis darabokra és formázz belőlük kekszeket.
  5. Helyezd őket egyesével egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd 200 Celsius-fokon (390 °F) 4 percig.
  6. 4 perc után vedd lejjebb a hőfokot 100 Celsius-fokra és süsd tovább 20-30 percig, amíg ropogós és barna nem lesz.
Elkészítési idő45 perc
Kiadósság10 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória168 Kcal
Szénhidrátok27 g
Rost2 g
Fehérjék4 g
Zsír6 g

Még több kapcsolódó receptért, kattints az alábbi kategóriákra

Vegetáriánus receptekEgészséges desszertekTojás
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek