
Fitt reszelt túrótorta
Ha egészséges, túrós és kakaós ízvilágú süteményreceptet keresel, mindenképpen próbáld ki ezt a tökéletes fitt reszelt túrótortát. A Te tetszésedet is elnyeri majd egyedülálló ízével, magas fehérjetartalmával, de elkészítésének egyszerűségével is.
Ez az egészséges reszelt túrótorta tökéletes állagú, ugyanakkor puha és lédús. A receptben használt alapanyagok a túró, tönkölyliszt, tojás, fehérjepor és kakaópor. A fehérjepornak és a túrónak köszönhetően a sütemény kifejezetten magas fehérjetartalmú lesz.
Javaslom, hogy xillittel édesítsd a süteményt, de ha szeretnéd, helyettesítheted klasszikus nádcukorral vagy a kicsit egzotikusabb kókuszvirág cukorral. A fehérjepor helyettesíthető 40 g csokoládés pudingporral, plusz 2 evőkanál édesítőszerrel, ha úgy tetszik. A vaníliás fehérjepor pedig helyettesíthető vaníliás pudingporral.
Ezzel a túrós desszerttel biztosan örömet szerzel majd az egész családnak vagy vendégeidnek. Díszítsd tálaláskor friss eperrel vagy mentával, és senki sem fog tudni ellenállni.
A recept tényleg egyszerű, és imádni fogod a végeredményt! A felsorolt összetevőkből 6 nagy szeletet kapsz majd.
Összetevők
- Tészta:
- 2 tojás sárgája
- 80g kókuszzsír/vaj (ezt ajánlom)
- 40g xillit (vagy nád-/kókuszvirág cukor) (ezt ajánlom)
- 180g teljes kiőrlésű tönkölyliszt (ezt ajánlom)
- 2 ek. holland kakaópor
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 1 mérőkanál csokis fehérjepor (30g) (ezt ajánlom)
- 2-3 ek. víz
- Túrótöltelék:
- 1 tojás sárgája
- 3 tojás fehérje
- 250g lágy túró (vagy krémsajt)
- 250g darabos túró (vagy krémsajt)
- 1 mérőkanál (30g) vaníliás fehérjepor (ezt ajánlom)
- 1/2 tk. vanília kivonat (ezt ajánlom)
- 1 tk. citromlé (opcionális)
- 4 ek. xillit/sztívia
Instrukciók
- Készítsd el a tésztát úgy, hogy a tojássárgákat, kókuszolajat vagy szobahőmérsékletű vajat (én fele-fele arányt, azaz 40g+40g-ot használok), a xillitet, tönkölylisztet, fehérjeport, szódabikarbónát, kakaóport egy tálba halmozod, és tésztává állítod őket össze.
- Szükség szerint adj hozzá vizet, hogy nem ragadós, tömör tésztát kapj.
- Tedd a tésztát hűtőbe legalább 30 percre.
- Ezután oszd két részre.
- A tészta egyik felét reszeld le durva reszelőn.
- Simítsd egy sütőpapírral bélelt forma aljára (kb. 25x18 cm méretű).
- Fedd le a tészta alsó részét a töltelékkel. A tölteléket úgy készítsd, hogy a túrót kézi mixer segítségével összeturmixolod a tojássárgájával, fehérjeporral, vanília aromával, citromlével és édesítőszerrel, majd óvatosan beleforgatod a habbá felvert tojásfehérjét.
- A tészta másik részét egyenletesen reszeld rá a túrós töltelékre, és süsd a tortát kb. 30 percig 180 fokon.
Elkészítési idő | 70 perc | |
Kiadósság | 6 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 373 Kcal | |
Szénhidrátok | 24 g | |
Rost | 4 g | |
Fehérjék | 23 g | |
Zsír | 18 g |