
Marhahúsos Tekercsek Szárított Szilvával
Ezúttal egy kiváló receptet szeretnék neked bemutatni, ami a marhahúsos tekercs lesz szilvával - hidd el az egész családja élvezni fogja az ízét. Próbáld ki ezt az ízletes, gluténmentes és magas fehérjetartalmú ételt ebédre vagy vacsorára.
Én mindig is szerettem a szilva és szilva lekvárt tartalmazó recepteket. Még azok sós és hús alapú receptek sem voltak ez alól kivételek, amelyekben szilvát használnak. A marhahús és a szilva kombinációja egyszerűen tökéletes íz harmóniát ad számomra. Ez a recept viszonylag könnyen elkészíthető, csak néhány percet vesz igénybe. A hús szép puha és lédús marad a sütés után.
Az elkészült marhahús tekercseket rizzsel és zöldségsalátával ajánlom tálalni, de a köles, burgonya vagy quinoa köretek is tökéletesen megfelelnek. Ha nincs otthon mondjuk csicseriborsó, akkor a mártást bármilyen más liszttel vagy keményítővel is tudjuk sűríteni. Szalonnát általában nem használok receptjeimben, de ezt a receptet például nem tudom elképzelni anélkül. Fontos viszont, hogy ha inkább a diétás verziót szeretnéd készíteni szalonna nélkül, akkor nyugodtan helyettesítheted a szalonnát prosciutto-val vagy más kiváló minőségű sonkával.
Összetevők
- 2 marha steak
- 4-6 db szárított szilva
- 2 szelet sonka
- 1 ek olívaolaj (ezt ajánlom)
- hagyma
- tengeri só
- fekete bors
- A szószhoz:
- 1 ek csicseriborsó liszt
- 5 ek tej
- fekete bors
Instrukciók
- Puhítsd meg a marha steaket egy serpenyőben.
- Szórd meg ízlés szerint borssal és sóval.
- Mindegyik steakre helyezz egy szelet sonkát, néhány szárított szilvával, majd tekerd fel őket és szúrj beléjük egy-egy hústűt.
- Eközben egy párolóedényben vagy egy mélyebb serpenyőben pirítsd meg a hagymát az olívaolajon.
- Tedd bele a roládokat és önts hozzá vizet.
- Párold a roládokat kb. 30 percig, amíg meg nem puhulnak.
- Folyamatosan ellenőrizd, hogy van-e még víz a serpenyőben - ha nincs, adj még hozzá.
- Ha kész vannak a roládok, vedd ki őket a serpenyőből.
- Készíts szószt hozzájuk a tej, a csicseriborsó liszt és a fűszerek összekeverésével.
- Forrald össze a hozzávalókat, és ha kész, öntsd a roládokra.
- Tálald barna rizzsel és zöldségekkel.
Elkészítési idő | 40 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 315 Kcal | |
Szénhidrátok | 12 g | |
Rost | 2 g | |
Fehérjék | 35 g | |
Zsír | 13 g |