
Marhahúsos Tekercsek Aszalt Szilvával
Ezúttal egy kiváló, aszalt szilvával töltött marhahúsos tekercs receptet hoztam Neked - hidd el, az egész családja imádni fogja. Próbáld ki ezt az ízletes, gluténmentes és magas fehérjetartalmú fogást ebédre vagy vacsorára.
Mindig is szerettem a szilvás és szilvalekváros recepteket - még a sós és húsos receptek sem kivételek ez alól. A marhahús és a szilva kombinációja egyszerűen tökéletes ízharmóniát ad számomra. Ez a recept viszonylag könnyen elkészíthető, csak néhány percet vesz igénybe. A hús csodásan puha és szaftos marad a sütés után.
Az elkészült marhahús tekercseket rizzsel és zöldségsalátával szoktam tálalni, de a köles, burgonya vagy quinoa is tökéletesen választás lehet. Ha nincs otthon csicseriborsó, akkor a mártást bármilyen más liszttel vagy keményítővel is be tudod sűríteni. Bacont nagyon ritkán használok a receptjeimben, de ezt a fogást nem tudom elképzelni nélküle. Ha azonban maradnál egy diétásabb verzió mellett, és bacon nélkül készítenéd inkább, akkor nyugodtan helyettesítheted prosciutto-val vagy más kiváló minőségű sonkával.
Összetevők
- 2 marha steak
- 4-6 db szárított szilva
- 2 szelet sonka (vagy prosciutto)
- 1 ek olívaolaj (ezt ajánlom)
- hagyma
- tengeri só
- fekete bors
- A szószhoz:
- 1 ek csicseriborsó liszt
- 5 ek tej
- fekete bors
Instrukciók
- Párold puhára a marha steaket egy serpenyőben.
- Fűszerezd ízlés szerint borssal és sóval.
- Minden steak-re helyezz egy szelet sonkát vagy bacont és néhány szem aszalt szilvát, s tekerd fel őket.
- Szúrj beléjük hústűt.
- Közben egy párolóedényben vagy mélyebb serpenyőben pirítsd meg a hagymát olívaolajon.
- Tedd bele a roládokat és önts hozzá vizet.
- Párold a roládokat kb. 30 percig, amíg meg nem puhulnak.
- Folyamatosan ellenőrizd, hogy van-e még víz a serpenyőben - ha nincs, adj még hozzá.
- Ha kész vannak a roládok, vedd ki őket a serpenyőből. Készítsd el a szószt tejből és csicseriborsó lisztből, fűszerek hozzáadásával.
- Forrald össze a hozzávalókat, és ha kész, öntsd a roládokra.
- Tálald barna rizzsel és salátával.
Elkészítési idő | 40 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 315 Kcal | |
Szénhidrátok | 12 g | |
Rost | 2 g | |
Fehérjék | 35 g | |
Zsír | 13 g |