
Tönköly blondie torta dióval
Finom puha tönköly blondie torta dióval az egész család örömére. Gyorsan elkészíthető és még gyorsabban elfogyasztható. Remek választás reggelire vagy kávé mellé desszertként. Sőt, ennek az egyszerű süteménynek az előkészületeihez elegendő csupán egyetlen tál.
Egyszerűen keverd össze az összes hozzávalót egy tálban és süsd meg a kapott tésztát. Ezzel a gyors blondie receppel bármelyik kezdő könnyedén megküzdhet, ezért bátran küldd be a gyerekeket vagy férjed a konyhába, és várhatod a csábító diós illatot.
Használhatsz tehéntejet vagy növényi tejet saját igényeid szerint (például zab-, mandula- vagy kókusztej).
A diós tönköly blondie tortát kínálhatod dióvajjal, mogyorókrémmel () vagy görög joghurttal. Természetesen önmagában is kiváló. Bátran elkészítheted a vendégeidnek is, ha nem allergiásak a diófélékre.
És ne feledd, 1 csésze a receptjeimben mindig 250 ml-nek felel meg.
Összetevők
- 2 csésze tönköly liszt (ezt ajánlom)
- 1/2 csésze (vagy picit több) bármilyen tej
- 4 ek méz (ajánlom ezt)
- 2 ek kókuszolaj (ezt ajánlom)
- 5 ek almapüré vagy joghurt
- 1 ek sütőpor
- 1 tk vanília kivonat
- 100 g dió (vagy más dióféle) (ezt ajánlom)
Instrukciók
- Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, majd adagold bele a nedves hozzávalókat. Szükség esetén használhatsz még egy kis tejet, azonban a tészta ne legyen túl folyós.
- Jöhet bele a finomra aprított dió is.
- Öntsd a kapott tésztát egy szilikon vagy papírral bélelt tepsibe (kb. 15x25 cm nagyságú), és süsd a tortát 20-25 percig 180 fokon, amíg aranyszínű nem lesz.
Elkészítési idő | 30 perc | |
Kiadósság | 15 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 130 Kcal | |
Szénhidrátok | 15 g | |
Rost | 3 g | |
Fehérjék | 4 g | |
Zsír | 7 g |