
Csokoládéval Töltött Teljes Kiőrlésű Péksütemény Kakaóbabbal - Pain au Chocolat
Szereted a francia péksüteményeket? Mi a helyzet az elkészítésükkel, mondjuk egészségesebb változatban? Próbáld ki ezt az ízletes teljes kiőrlésű, csokoládéval töltött péksüteményt kakaóbabbal.
Ez a klasszikus francia csokoládéval töltött péksütemény, a "pain au chocolat" kevesebb kalóriát, zsírt és cukrot tartalmazó verziója, aminek magas a fehérje-, rost-, ásványi anyag- és antioxidáns tartalma - mind a kakaóbabnak köszönhetően. Ezen túlmenően a klasszikus recepthez képest még nagy előnye, hogy szuperül laktat, és nemcsak üres kalóriával tölt el. Ha esetleg nem áll kakaóbab a rendelkezésedre, akkor a süteményt jó minőségű étcsokoládéval is megtöltheted. Gyönyörűen el fog benne olvadni.
Ha azt gondolnád, hogy az otthoni pepecselés túlságosan időigényes, ezzel a recepttel szeretnélek meggyőzni az ellenkezőjéről - olyan könnyű elkészíteni ezt a csokoládéval töltött péksütit, hogy még egy teljesen kezdő szakács is meg tud vele birkózni. És, hogy mi ebben a legjobb? Nem kell tésztanyújtással vagy bonyolult hajtogatással bajlódnod. Csak oszd szét a tésztát maroknyi darabokra, nyomkodd őket szét a tenyereddel, tegyél mindegyik tészta közepére egy-egy csokidarabot vagy kakaóbabot, végül pedig hajtsd vissza a széleit. Ennyire egyszerű!
Ebben a receptben a nádcukor helyett használhatsz steviát, pl: vagy xillitet: (ezt ajánlom) .
Tedd a hétvégi reggeleket különlegessé ezzel a finom csemegével, ami biztosan szélsebességgel fog eltűnni a tényérokról.
Összetevők
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt (ajánlom ezt)
- ½ csésze natúr görög joghurt
- ¼ csésze almaszósz
- 2 ek nádcukor (vagy ⅓ tk sztívia)
- 1 tk sütőpor
- 2 ek puha vaj (vagy ghí)
- ⅓ csésze kakaóbab (vagy étcsokoládé) (ezt ajánlom)
Instrukciók
- Egy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral, a joghurttal, az almaszósszal és a puha (de nem olvadt) vajjal.
- Kézzel gyúrd csomómentesre és oszd 8 darabra a tésztát.
- Mindegyik tészta közepét nyomkodd be kézzel, majd töltsd meg kakaóbabbal (vagy étcsokoládéval) és hajtsd rá a széleket.
- A töltött süteményeket helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd 220 Celsius-fokon (425 °F) 20 percig.
- • Ha csokoládét használsz – meg fog olvadni a közepe • Ha kakaóbabot használsz – megpuhulnak, de nem fognak megolvadni
Elkészítési idő | 30 perc | |
Kiadósság | 8 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 153 Kcal | |
Szénhidrátok | 17 g | |
Rost | 5 g | |
Fehérjék | 4 g | |
Zsír | 7 g |