Fit Boszi
Kövess engem
Csokoládéval Töltött Teljes Kiőrlésű Péksütemény Kakaóbabbal - Pain au Chocolat

Csokoládéval Töltött Teljes Kiőrlésű Péksütemény Kakaóbabbal - Pain au Chocolat

Szereted a francia péksüteményeket? Mi a helyzet az elkészítésükkel, mondjuk egészségesebb változatban? Próbáld ki ezt az ízletes teljes kiőrlésű, csokoládéval töltött péksüteményt kakaóbabbal.

Ez a klasszikus francia csokoládéval töltött péksütemény, a "pain au chocolat" kevesebb kalóriát, zsírt és cukrot tartalmazó verziója, aminek magas a fehérje-, rost-, ásványi anyag- és antioxidáns tartalma - mind a kakaóbabnak köszönhetően. Ezen túlmenően a klasszikus recepthez képest még nagy előnye, hogy szuperül laktat, és nemcsak üres kalóriával tölt el. Ha esetleg nem áll kakaóbab a rendelkezésedre, akkor a süteményt jó minőségű étcsokoládéval is megtöltheted. Gyönyörűen el fog benne olvadni.

Ha azt gondolnád, hogy az otthoni pepecselés túlságosan időigényes, ezzel a recepttel szeretnélek meggyőzni az ellenkezőjéről - olyan könnyű elkészíteni ezt a csokoládéval töltött péksütit, hogy még egy teljesen kezdő szakács is meg tud vele birkózni. És, hogy mi ebben a legjobb? Nem kell tésztanyújtással vagy bonyolult hajtogatással bajlódnod. Csak oszd szét a tésztát maroknyi darabokra, nyomkodd őket szét a tenyereddel, tegyél mindegyik tészta közepére egy-egy csokidarabot vagy kakaóbabot, végül pedig hajtsd vissza a széleit. Ennyire egyszerű!

Ebben a receptben a nádcukor helyett használhatsz steviát, pl: vagy xillitet: (ezt ajánlom) .

Tedd a hétvégi reggeleket különlegessé ezzel a finom csemegével, ami biztosan szélsebességgel fog eltűnni a tényérokról.

Összetevők

  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • ½ csésze natúr görög joghurt
  • ¼ csésze almaszósz
  • 2 ek nádcukor (vagy ⅓ tk sztívia)
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek puha vaj (vagy ghí)
  • ⅓ csésze kakaóbab (vagy étcsokoládé) (ezt ajánlom)

Instrukciók

  1. Egy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral, a joghurttal, az almaszósszal és a puha (de nem olvadt) vajjal.
  2. Kézzel gyúrd csomómentesre és oszd 8 darabra a tésztát.
  3. Mindegyik tészta közepét nyomkodd be kézzel, majd töltsd meg kakaóbabbal (vagy étcsokoládéval) és hajtsd rá a széleket.
  4. A töltött süteményeket helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd 220 Celsius-fokon (425 °F) 20 percig.
  5. • Ha csokoládét használsz – meg fog olvadni a közepe • Ha kakaóbabot használsz – megpuhulnak, de nem fognak megolvadni
Elkészítési idő30 perc
Kiadósság8 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória153 Kcal
Szénhidrátok17 g
Rost5 g
Fehérjék4 g
Zsír7 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek