
Csokoládéval Töltött Teljes Kiőrlésű Péksütemény Kakaóbabbal - Pain au Chocolat
Szereted a francia péksüteményeket? Mi a helyzet az elkészítésükkel mondjuk egy egészségesebb változatban? Próbáld ki ezt az ízletes teljes kiőrlésű, csokoládéval töltött péksüteményt kakaóbabbal.
Ez a csokoládéval töltött péksütemény, a "pain au chocolat" kevesebb kalóriát, zsírt és cukrot tartalmazó verziója, aminek magas a fehérje, rost, ásványi anyag és antioxidáns tartalma - mind a kakaóbabnak köszönhetően. Ezen túlmenően a klasszikus recepthez képest még nagy előnye, hogy laktat, és nemcsak üres kalóriát ad. Ha esetleg nem áll kakaóbab a rendelkezésedre, akkor a süteményt fekete csokoládéval is megtöltheted. Nagyszerűen el fog benne az is olvadni.
Ha úgy gondolod, hogy az otthoni sütése ennek a süteménynek túlságosan igényes, szeretnélek meggyőzni az ellenkezőjéről - olyan könnyű elkészíteni ezt a csokoládéval töltött péksüteményt, hogy még egy teljes kezdő is meg tud birkózni vele. És, hogy mi ebben a legjobb? Nem kell tésztát nyújtanod vagy bonyolult módon hajtogatnod. Csak szedd szét a tésztát maroknyi darabokra, dagaszd össze ezeket, majd tegyél mindegyik tésztadarab közepére egy-egy csokidarabot vagy kakaóbabot, legvégül pedig jól nyomkodd őket össze. Egyszerű, nem igaz?
Ebben a receptben a nádcukor helyett használhatunk steviát vagy xylitolt (ajánlom ezt) .
Tedd a hétvégi reggeleket különlegessé ezzel a finom csemegével, ami biztosan szélsebesen fog eltűnni a tényérokról.
Összetevők
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
- ½ csésze natúr görög joghurt
- ¼ csésze almaszósz
- 2 ek nádcukor (vagy ⅓ tk sztívia)
- 1 tk sütőpor
- 2 ek puha vaj (vagy ghí)
- ⅓ csésze kakaóbab (vagy étcsokoládé) (ajánlom ezt)
Instrukciók
- Egy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral, a joghurttal, az almaszósszal és a puha (de nem olvadt) vajjal.
- Kézzel gyúrd csomómentesre és szedd 8 darabra a tésztát.
- Mindegyik tészta közepét nyomkodd be kézzel, majd töltsd meg kakaóbabbal (vagy étcsokoládéval) és hajtsd rá a széleket.
- A töltött süteményeket helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd 220 Celsius-fokon (425 °F) 20 percen át.
- • Ha csokoládét használsz – meg fog olvadni a közepe • Ha kakaóbabot használsz – puha lesz, de nem fog megolvadni
Elkészítési idő | 30 perc | |
Kiadósság | 8 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 153 Kcal | |
Szénhidrátok | 17 g | |
Rost | 5 g | |
Fehérjék | 4 g | |
Zsír | 7 g |