
Egészséges brownie sajttorta cseresznyével
Te is odavagy a sajttortáért és a browniért is, és nem tudod eldönteni, hogy a két mennyei sütemény közül melyiket készítsd el? Legyen ma 2 az 1-ben! Élvezd az ízek tökéletes kombinációját ezzel a csodálatos és egészséges brownie sajttortával, cseresznyével megkoronázva.
Ez a fitt desszert nemcsak elképesztően csábító látványt nyújt, de egészséges és ellenállhatatlanul finom is. A sajttorta réteg frissítő ízt ad a csokoládéalapnak, a cseresznye pedig kellemes, édes kényeztetést nyújt. Az egészséges brownie sajttorta egy viszonylag alacsony kalóriatartalmú és alacsony zsírtartalmú desszert, mert mindkét réteg diétásabb változatban készül, összehasonlítva a klasszikus receptekkel. A brownie rétegben használt almapüré helyettesíti a brownie-ban általában használt olaj nagy részét, a mézet pedig kisebb mennyiségben használjuk majd édesítésre, mint a szokásos receptnél. A sajttorta részben krémsajt helyett alacsony zsírtartalmú és magas fehérjetartalmú görög joghurtot használunk, hasonló tulajdonságokkal rendelkező lágy túróval kombinálva. Igazán jó hír, hogy a desszert nemcsak egészséges, de egyszerűen el is készíthető.
Próbáld ki ezt az ízletes és egészséges brownie sajttortát cseresznyével. Előre szólok, hogy villámgyorsan el fog tűnni az asztalról.
1 csésze 250 ml-nek felel meg.
Összetevők
- a brownie réteghez:
- 1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt (ezt ajánlom)
- 5 ek. kakaópor (ezt ajánlom)
- 1/2 csésze almapüré
- 1/2 csésze méz (ajánlom ezt)
- 2 tojás
- 1 ek. kókuszolaj (ezt ajánlom)
- csipet sütőpor (ezt ajánlom)
- csipet só
- a sajttorta réteghez:
- 250g natúr görög joghurt
- 5 ek. puha túró
- 2 ek. méz/xillit (ezt ajánlom)
- 1 tojás
- 100g cseresznye
- 1 ek. étcsoki chips
Instrukciók
- Egy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet kakaóporral, sütőporral és egy csipet sóval.
- Ezután keverd a száraz hozzávalókhoz a mézet, az almapürét, a tojást és az olvasztott kókuszolajat.
- Öntsd a kapott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 20x20 cm méretű), és süsd 10 percig 180°C-on.
- Közben egy második tálban készítsd el a sajttorta mázát: joghurtot, puha túrót, mézet vagy más édesítőszert és egy tojást összekeverve.
- 10 perc sütés után a brownie-t vedd ki a sütőből, kend rá az elkészített sajttorta mázat, és szórd meg félbevágott, kimagozott cseresznyével. Mehet rá egy kis étcsoki chips is.
- Süsd további 20-25 percig 180°C-on.
- Sütés után hagyd lehűlni a tortát, majd legalább 2 órára tedd hűtőszekrénybe, hogy megfelelően megdermedjen.
- Ezután már csak a szeletelés és a tálalás maradt hátra - meg persze a kóstolás.
Elkészítési idő | 50 perc | |
Kiadósság | 16 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 100 Kcal | |
Szénhidrátok | 17 g | |
Rost | 2 g | |
Fehérjék | 4 g | |
Zsír | 2 g |