
Egyszerű zeller-brokkoli krémleves
Isteni zöldségleves zellerből és brokkoliból, amely finoman krémes, anélkül, hogy tovább sűrítenénk. Sosem elég a krémleves receptekből, ezért hozom most Nektek ezt a zöldségekben dúskáló finom és ínycsiklandó változatot, amely laktató, rengeteg vitaminnal van tele és nagyon jó ízű. Kényeztesd magad egy adag rosttal ebédre vagy vacsorára ezzel az egyszerű zeller-brokkoli levessel.
A levesek mindig jól jönnek, ha egy kis felmelegedésre vágysz hideg napokon vagy betegség idején. Végül is a csirke húsleves gyógyhatását még mindig elismerik különböző betegségek esetén, amikor a test gyenge és kimerült. A köménymagos leves például nagyszerű a gyomor és az emésztés szempontjából. Az összes levestípus közül a krémleveseknek pótolhatatlan helyük van, mert tele vannak ízzel és kisgyermekek számára is elkészíthetők. Titokban elrejthetünk bennük mindenféle zöldséget, és nagy adag vitaminnal és ásványi anyaggal táplálhatjuk a szervezetünket. Ezenkívül ropogós pirítóssal vagy különféle pörkölt magvakkal maga a mennyország egy-egy tányér belőlük.
Jó okod van hát, hogy kipróbáld ezt az egyszerű zeller-brokkoli krémlevest. Könnyen elkészíthető, csodálatos illatú, átmelegíti a testet, és biztosítja a szükséges tápanyagokat. Dobd fel ropogós pirított kenyérrel, és remek egészséges ebédet kapsz, amelyet nemcsak a vegánok fognak élvezni.
Ne felejtsd el kommentben megosztani velem, hogy tetszett :)
Összetevők
- 4 zellerszár
- 1 nagy brokkoli
- 1 1/2 liter zöldség alaplé
- 1 ek olivaolaj (ezt ajánlom)
- 1 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk tengeri só (ajánlom ezt)
- 1/2 tk őrölt bors (ezt ajánlom)
- koriander
- kakukkfű
Instrukciók
- Fonnyaszd üvegesre a finomra vágott hagymát forró olajon.
- Add hozzá a megmosott és apróra vágott zellerszárat és brokkolit.
- Pirítsd át a zöldségeket, majd öntsd fel őket zöldség alaplével.
- Ízesítsd a levest borssal, sóval, zúzott fokhagymagerezdekkel, és fedő alatt főzd 15-20 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
- A levest turmixgépben turmixold krémesre.
- Kockára vágott teljes kiőrlésű pirítóssal tálald.
Elkészítési idő | 25 perc | |
Kiadósság | 4 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 72 Kcal | |
Szénhidrátok | 4 g | |
Rost | 5 g | |
Fehérjék | 4 g | |
Zsír | 4 g |