
Kókusztorta Tojássárgája Pudinggal (Gluténmentes)
Érdekes, édes és nagyon finom desszert kókusszal az én délutáni kényeztetésem. Szeretem elkészíteni, mert egészséges, könnyű, és ahogy valószínűleg már tudod, imádom a kókuszt:). Ha Te is kókusz- és házi puding rajongó vagy, ez az egészséges kókusztorta tojássárgája pudinggal Téged is rabul fog ejteni.
A ropogós kókusztészta három igazán tápláló és kedvelt összetevőből áll: méz, tojásfehérje és kókusz. Mindnek jótékony hatása van az energiánkra és a testünkre anélkül, hogy felesleges kilókkal "gazdagítana" minket, kapunk viszont édes lelki simogatást, és isteni ízvilágot.
Ehhez a kókuszos süteményhez a házi készítésű tojássárgája pudingot nagyon könnyen elkészíthetjük. Nincs szükség keményítőre, finomított cukorra vagy más porított aromaanyagra. A fő összetevő itt is a kókusz, amely jót tesz az emésztésünknek és védi a májunkat, így semmiféle bűntudatunk nem kell legyen a desszert fogyasztásakor. A puding nagyszerű ízét kiegészíti a tojássárgája és a tejjel elegyített csoda-édesítő, a méz.
A puding megfelelő állagának elérése érdekében zselatint és a hagyományos liszt egy egészségesebb változatát fogjuk használni, a másik nagy nagy kedvencemet, a csicseriborsólisztet. A puding vaníliás ízvilágát natúr joghurttal fogjuk lágyítani, gazdagítani. A joghurt feltölti a testünket a szükséges fehérjékkel, és a csontjainkat kalciummal erősíti.
Ez az egészséges kókuszos sütemény tojássárgája pudinggal tökéletesen alkalmas a finom vasáranpi ebéd után, vagy édes reggeliként egy sikeres nap kezdetén.
Összetevők
- Tészta:
- 5 tojásfehérje
- 1 ½ csésze kókuszreszelék (ezt ajánlom)
- 3 ek méz (ajánlom ezt)
- Töltelék:
- 5 tojássárgája
- 2 ek zselatin (100%)
- 5 ek víz
- 1 ½ csésze tej
- 3 ek méz (ajánlom ezt)
- 1 ek vanília kivonat
- 3 ek csicseriborsó (vagy másféle) liszt (ajánlom ezt)
- 3 ek natúr joghurt
- 3 ek kókuszreszelék
Instrukciók
- Először készítsd el a tésztát.
- Egy tálban keverd össze a tojásfehérjét, a kókuszreszeléket és az édesítőt. Ehhez a recepthez nem kell habot verni a tojásfehérjéből.
- A tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Süsd 175 Celsius-fokon (345 °F) 20 percig, amíg arany színű nem lesz.
- Amíg a tészta sül, készítsd el a tojássárgája pudingot.
- Öntsd a zselatint 5 ek vízbe, keverd össze és hagyd besűrűsödni.
- Ezután keverd hozzá a tojássárgáját, az édesítőt, a vanília kivonatot és jól keverd össze.
- Ezután öntsd hozzá a csicseriborsóliszttel kikevert tejet.
- Főzd össze ezt a keveréket folyamatos kevergetés mellett.
- Amikor a puding forrni kezd, öntsd hozzá a kókuszreszeléket.
- 3 perc múlva vedd le a tűzről és keverd hozzá a natúr joghurtot, hogy még krémesebb legyen.
- Ha kész a tészta, hagyd kihűlni, majd vízszintesen vágd ketté és az egyik felét tedd egy nagy tárolóba vagy edénybe.
- Öntsd rá a tojássárgája pudingot és helyezd rá a tészta másik felét.
- A süteményt egész éjjelre, de legalább 7 órára a lefedett tároló dobozban tedd a hűtőbe.
Elkészítési idő | 25 perc | |
Kiadósság | 8 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 170 Kcal | |
Szénhidrátok | 17 g | |
Rost | 2 g | |
Fehérjék | 7 g | |
Zsír | 9 g |