Fit Boszi
Kövess engem
Kókusztorta Tojássárgája Pudinggal (Gluténmentes)

Kókusztorta Tojássárgája Pudinggal (Gluténmentes)

Érdekes, édes és nagyon finom desszert kókusszal az én délutáni kényeztetésem. Szeretem elkészíteni, mert egészséges, könnyű, és ahogy valószínűleg már tudod, imádom a kókuszt:). Ha Te is kókusz- és házi puding rajongó vagy, ez az egészséges kókusztorta tojássárgája pudinggal Téged is rabul fog ejteni.

A ropogós kókusztészta három igazán tápláló és kedvelt összetevőből áll: méz, tojásfehérje és kókusz. Mindnek jótékony hatása van az energiánkra és a testünkre anélkül, hogy felesleges kilókkal "gazdagítana" minket, kapunk viszont édes lelki simogatást, és isteni ízvilágot.

Ehhez a kókuszos süteményhez a házi készítésű tojássárgája pudingot nagyon könnyen elkészíthetjük. Nincs szükség keményítőre, finomított cukorra vagy más porított aromaanyagra. A fő összetevő itt is a kókusz, amely jót tesz az emésztésünknek és védi a májunkat, így semmiféle bűntudatunk nem kell legyen a desszert fogyasztásakor. A puding nagyszerű ízét kiegészíti a tojássárgája és a tejjel elegyített csoda-édesítő, a ​​méz.

A puding megfelelő állagának elérése érdekében zselatint és a hagyományos liszt egy egészségesebb változatát fogjuk használni, a másik nagy nagy kedvencemet, a csicseriborsólisztet. A puding vaníliás ízvilágát natúr joghurttal fogjuk lágyítani, gazdagítani. A joghurt feltölti a testünket a szükséges fehérjékkel, és a csontjainkat kalciummal erősíti.

Ez az egészséges kókuszos sütemény tojássárgája pudinggal tökéletesen alkalmas a finom vasáranpi ebéd után, vagy édes reggeliként egy sikeres nap kezdetén.

Összetevők

  • Tészta:
  • 5 tojásfehérje
  • 1 ½ csésze kókuszreszelék
  • 3 ek méz
  • Töltelék:
  • 5 tojássárgája
  • 2 ek zselatin (100%)
  • 5 ek víz
  • 1 ½ csésze tej
  • 3 ek méz
  • 1 ek vanília kivonat
  • 3 ek csicseriborsó (vagy másféle) liszt
  • 3 ek natúr joghurt
  • 3 ek kókuszreszelék

Instrukciók

  1. Először készítsd el a tésztát.
  2. Egy tálban keverd össze a tojásfehérjét, a kókuszreszeléket és az édesítőt. Ehhez a recepthez nem kell habot verni a tojásfehérjéből.
  3. A tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Süsd 175 Celsius-fokon (345 °F) 20 percig, amíg arany színű nem lesz.
  5. Amíg a tészta sül, készítsd el a tojássárgája pudingot.
  6. Öntsd a zselatint 5 ek vízbe, keverd össze és hagyd besűrűsödni.
  7. Ezután keverd hozzá a tojássárgáját, az édesítőt, a vanília kivonatot és jól keverd össze.
  8. Ezután öntsd hozzá a csicseriborsóliszttel kikevert tejet.
  9. Főzd össze ezt a keveréket folyamatos kevergetés mellett.
  10. Amikor a puding forrni kezd, öntsd hozzá a kókuszreszeléket.
  11. 3 perc múlva vedd le a tűzről és keverd hozzá a natúr joghurtot, hogy még krémesebb legyen.
  12. Ha kész a tészta, hagyd kihűlni, majd vízszintesen vágd ketté és az egyik felét tedd egy nagy tárolóba vagy edénybe.
  13. Öntsd rá a tojássárgája pudingot és helyezd rá a tészta másik felét.
  14. A süteményt egész éjjelre, de legalább 7 órára a lefedett tároló dobozban tedd a hűtőbe.
Elkészítési idő25 perc
Kiadósság8 szelet
Tápérték információ/ 1 szelet
Kalória170 Kcal
Szénhidrátok17 g
Rost2 g
Fehérjék7 g
Zsír9 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek