
Lisztmentes Túrós-Epres Muffin
Próbáld ki ezt a könnyű gluténmentes és lisztmentes túrós-epres muffint hozzáadott liszt és cukor nélkül. Ínycsiklandó, töltött desszert lesz belőle, mely fehérjében gazdag. Akár egészséges, teljes értékű reggeliként is fogyaszthatod.
A muffin vagy cupcake alapvetően sült teasütemény, ízletes mázzal díszítve. Ez a egészséges túrós-epres változat nem tartalmaz lisztet, cukrot és olajat, táplálkozási szempontból értékes és rendkívül könnyen elkészíthető. A tészta érett banánból, túróból, tojásból, datolyából, fahéjból és mandulalisztből áll. Ez utóbbit megvásárolhatod készen, vagy egyszerűen elkészítheted otthon a mandula finomra őrlésével. A cupcakes dekormáza ismét túróból készül, ezúttal édes eperrel és ha szeretnéd, fehérjeporral. A receptben nem használunk cukrot vagy mézet, természetesen édesíti a banán, a datolya és az eper.
A muffin kellemesen édes és dekoratív desszert, melyet néhány perc alatt elkészíthetünk. Készítsd el őket ebben a egészséges fitnesz verzióban, magas fehérjetartalommal. Biztos vagyok benne, hogy élvezni fogja őket az egész család.
Összetevők
- 2 banán
- 400g túró
- 150g mandulaliszt (ezt ajánlom)
- 2 tojás
- 5 datolya
- fahéj
- 150g túró
- 200g eper
- 3 ek fehérjepor (tetszőlegesen) (ezt ajánlom)
Instrukciók
- Turmixold össze a banánt, a túrót, a tojásokat, a datolyát, a fahéjat és a mandulalisztet (vagy őrölt mandulát) egy turmixgépben.
- A kapott tésztát öntsd szilikonos muffin formákba, egészen a tetejükig töltheted őket.
- Süsd a muffinokat 180 Celsius-fokon (350 °F) körülbelül 30 percig.
- Mielőtt kivennéd őket a formából, hagyd teljesen kihűlni a süteményeket.
- A mázhoz keverd össze a túrót és az epret egy turmixgépben.
- Adhatsz hozzá néhány kanál fehérjeport is – ettől sűrűbb lesz a máz.
- Öntsd a kapott krémet egy habnyomó zsákba és dekoráld a muffinokat.
- Tálald azonnal vagy tedd őket a hűtőbe fogyasztásig.
Elkészítési idő | 40 perc | |
Kiadósság | 12 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 165 Kcal | |
Szénhidrátok | 12 g | |
Rost | 3 g | |
Fehérjék | 14 g | |
Zsír | 7 g |