
Mango Torta Ricotta Töltelékkel
Valami friss és egészséges süteményt ennél, trópusi ízvilággal és krémes, de könnyű töltelékkel? Ebben az esetben feltétlenül készítsd el ezt az egészséges mangótortát ricotta töltelékkel. A sütemény ráadásul teljesen lisztmentes, olajmentes és finomított cukortól mentes.
Szeretjük ezt a tortát otthon, és sok blog olvasónak is tetszett. Nem is csoda, ha megnézzük az összetevőket, láthatjuk rögtön, hogy valami rendkívüli. A torta ricotta tölteléket tartalmaz, amely kellemes, különleges ízű és nem olyan nehéz és zsíros, mint a mascarpone vagy a krémsajt. A ricotta töltelék egy kicsit hígabb lesz, ami egyáltalán nem baj, de ha azt szeretnéd, hogy olyan szilárd legyen, mint a mangó réteg, 20 g zselatint adhatsz hozzá.
A tölteléket mézzel édesítjük, a banános alap és az édes mangó biztosítja a máz édes ízét. A mázban ne felejts 100%-os zselatint használni, adalékanyag nélkül, különben nem biztos, hogy megszilárdul. Egy 25 centiméteres tortaformát használtam a fitt mangós süteményemhez. 1 csésze standard térfogata 250 ml.
Miért adjuk hozzá mangót az egészséges étrendünkhöz?
A mangó magas E, C, B-vitamin és karotin tartalommal bír. A C-vitamin erős antioxidáns, ami segít a sejtek regenerálódásában, az A-vitamin védi a nyálkahártyát, a szemünket és a bőrünket, a B-vitamin pedig segít a fehérjeszintézisben, erősíti az idegrendszer működését és nyugodtabban alhatsz tőle. A mangóban olyan ásványi anyagok is megtalálhatók, mint a réz , a magnézium, a mangán, a kálium és a cink, melyek a szép hajhoz és bőrhöz szükségesek, emellett a vörösvértestek képződésében is szerepet játszik. Pozitív hatással van a pajzsmirigy működésre, a magas vérnyomásra és a hormonokra.
Ne is húzzuk tovább az időt, próbáljuk ki ezt a mennyei és egészséges mangótortát ricotta töltelékkel, biztos vagyok benne, hogy Te is imádni fogod.
Összetevők
- Tészta:
- 1 ½ csésze apró szemű zabpehely (ezt ajánlom)
- ½ csésze almaszósz
- 1 banán
- 1 csésze dióféle (dió, mandula, mogyoró, kesu) (ezt ajánlom)
- 1 tk sütőpor
- Töltelék:
- 500g ricotta
- 230g natúr görögjoghurt
- 5-6 ek méz
- Máz:
- 3 mangó
- 5 ek víz
- 1 zacskó (20g) zselatin
Instrukciók
- Egy turmixgépben keverd össze a hozzávalókat.
- Egy tortafomát bélelj ki sütőpapírral és öntsd bele a tésztát.
- Süsd 185 Celsius-fokon(360 °F) 20 percig, amíg arany színű nem lesz.
- Sütés után hagyd kihűlni.
- Keverd össze a töltelék hozzávalóit, hogy sima keveréket kapj és kend rá a tésztára.
- Tedd a tortát a hűtőbe és készítsd el a mázat.
- A zselatint vegyítsd a vízzel egy lábosban (kb. 5 percig).
- Hámozd meg és magozd ki a mangókat és a turmixgépben pépesítsd.
- Folyamatos kevergetés mellett olvaszd meg a zselatint, majd vedd le a tűzről.
- Azonnal add hozzá a mangós elegyet és jól keverd át.
- Ezt a mázat öntsd a torta tetejére.
- A tortát egy éjszakára, de legalább 5 órára tedd hűtőbe.
Elkészítési idő | 40 perc | |
Kiadósság | 8 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 364 Kcal | |
Szénhidrátok | 41 g | |
Rost | 5 g | |
Fehérjék | 16 g | |
Zsír | 15 g |