
Sült csirkecomb citrompácban
Sült csirkecomb citrompácban - ez a recept nálunk igazi alaprecept. Gyors, ízletes, egészséges és egyszerű. Csak pácold be a csirkét, süsd meg és kész! Gyere, kóstold meg ezt az egyszerű receptet Te is.
Sok-sok különféle pácot próbáltam már sült csirkecombokhoz, de ez lett az abszolút kedvenc. Valószínűleg az íz mellett az egyszerűségének és az összetevők elérhetőségének is köszönhető - hiszen a hozzávalók szinte mindig vannak otthon, és biztos vagyok benne, hogy Nálad sincs ez másként. Ha kezdő szakács vagy, akkor ezt a receptet kifejezetten Neked ajánlom - nem hiszem, hogy bármi baj lehet vele. A kiváló eredmény pedig garantált :)
Ha nincs sok időd, semmi baj sem történik, ha nem hagyod sokáig pácolódni a húst, akár 30 perc is elegendő. De ha előre tudsz tervezni, ideális esetben egy éjszakán át pácolhatod a húst - ez garantálja a pác még karakteresebb és élénkebb ízét. Sütés közben nem fedem le a csirkecombokat fóliával, sosem száradnak ki. Ha azonban tudod, hogy a sütőd túl erős, vagy állíts alacsonyabb hőfokot, vagy le is fedhetet a húst fóliával.
Javaslom, hogy a sült csirkecombot citrompácban rizzsel, kuszkusszal, quinoával, valamint frissen készült salátával tálald. Isteni finom! A tápértékeket köret nélkül számoltam. Ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmet, hogy az ebben a receptben szereplő tápérték csak hozzávetőleges, mivel a bőr, a csont és a hús aránya minden esetben jelentősen változhat.
Hidd el, tényleg érdemes kipróbálni ezt a receptet, és ha túl vagy rajta, az alábbi megjegyzés rovatban oszd meg velem, hogy tetszett :)
Összetevők
- 1,5 kg csirkecomb (bőrös, csontos)
- A Páchoz:
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 citrom leve és héja
- 2 ek. olívaolaj (ezt ajánlom)
- 1 tk. pirospaprika
- 1/2 tk. őrölt bors
- 1,5 tk. só
- petrezselyem (ízlés szerint)
Instrukciók
- Egy tálban keverd össze a pác összes hozzávalóját.
- Tedd a csirkecombokat a tálba, és hagyd, hogy egyenletesen körbejárja őket a pác, vagy ecsettel vond be őket mindkét oldalukon a páclével.
- Fedd le a tálat, és legalább 30 percre tedd hűtőszekrénybe (ideális esetben egész éjszakára).
- Helyezd a csirkecombokat egy tepsire.
- 30 percig süsd 200 fokon. Ezután fordítsd meg a combokat, és süsd további 10 percig. Ha nagyobbak a combok, akkor sütheted őket kicsit tovább is. Ha szeretnéd, hogy a combok teteje ropogós legyen, sütés közben néhányszor locsold meg a mártással.
- A sült csirkecombokat főtt rizzsel, kuszkusszal, quinoával vagy friss salátával javaslom tálalni.
Elkészítési idő | 80 perc | |
Kiadósság | 4 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 555 Kcal | |
Szénhidrátok | 3 g | |
Rost | 1 g | |
Fehérjék | 69 g | |
Zsír | 30 g |