Fit Boszi
Kövess engem
Sült csirkecomb citrompácban

Sült csirkecomb citrompácban

Sült csirkecomb citrompácban - ez a recept nálunk igazi alaprecept. Gyors, ízletes, egészséges és egyszerű. Csak pácold be a csirkét, süsd meg és kész! Gyere, kóstold meg ezt az egyszerű receptet Te is.

Sok-sok különféle pácot próbáltam már sült csirkecombokhoz, de ez lett az abszolút kedvenc. Valószínűleg az íz mellett az egyszerűségének és az összetevők elérhetőségének is köszönhető - hiszen a hozzávalók szinte mindig vannak otthon, és biztos vagyok benne, hogy Nálad sincs ez másként. Ha kezdő szakács vagy, akkor ezt a receptet kifejezetten Neked ajánlom - nem hiszem, hogy bármi baj lehet vele. A kiváló eredmény pedig garantált :)

Ha nincs sok időd, semmi baj sem történik, ha nem hagyod sokáig pácolódni a húst, akár 30 perc is elegendő. De ha előre tudsz tervezni, ideális esetben egy éjszakán át pácolhatod a húst - ez garantálja a pác még karakteresebb és élénkebb ízét. Sütés közben nem fedem le a csirkecombokat fóliával, sosem száradnak ki. Ha azonban tudod, hogy a sütőd túl erős, vagy állíts alacsonyabb hőfokot, vagy le is fedhetet a húst fóliával.

Javaslom, hogy a sült csirkecombot citrompácban rizzsel, kuszkusszal, quinoával, valamint frissen készült salátával tálald. Isteni finom! A tápértékeket köret nélkül számoltam. Ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmet, hogy az ebben a receptben szereplő tápérték csak hozzávetőleges, mivel a bőr, a csont és a hús aránya minden esetben jelentősen változhat.

Hidd el, tényleg érdemes kipróbálni ezt a receptet, és ha túl vagy rajta, az alábbi megjegyzés rovatban oszd meg velem, hogy tetszett :)

Összetevők

  • 1,5 kg csirkecomb (bőrös, csontos)
  • A Páchoz:
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 citrom leve és héja
  • 2 ek. olívaolaj (ezt ajánlom)
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1/2 tk. őrölt bors
  • 1,5 tk. só
  • petrezselyem (ízlés szerint)

Instrukciók

  1. Egy tálban keverd össze a pác összes hozzávalóját.
  2. Tedd a csirkecombokat a tálba, és hagyd, hogy egyenletesen körbejárja őket a pác, vagy ecsettel vond be őket mindkét oldalukon a páclével.
  3. Fedd le a tálat, és legalább 30 percre tedd hűtőszekrénybe (ideális esetben egész éjszakára).
  4. Helyezd a csirkecombokat egy tepsire.
  5. 30 percig süsd 200 fokon. Ezután fordítsd meg a combokat, és süsd további 10 percig. Ha nagyobbak a combok, akkor sütheted őket kicsit tovább is. Ha szeretnéd, hogy a combok teteje ropogós legyen, sütés közben néhányszor locsold meg a mártással.
  6. A sült csirkecombokat főtt rizzsel, kuszkusszal, quinoával vagy friss salátával javaslom tálalni.
Elkészítési idő80 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória555 Kcal
Szénhidrátok3 g
Rost1 g
Fehérjék69 g
Zsír30 g

Még több kapcsolódó receptért, kattints az alábbi kategóriákra

CukormentesVacsora és ebéd receptekGluténmentesMagmentesCsirkeTejmentes vacsora és ebéd receptek
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek