
Sütés Nélküli Banántorta “Mennyország” (Gluténmentes)
Ezzel a csodálatos tortával szó szerint igazolja magát a kifejezés: "mennyei ízvilág". Ez a sütés nélküli banántorta tökéletes azoknak, akik nem igazán szeretnek sütni, vagy, akik inkább a gyors, egészséges és ízletes desszerteket kedvelik. Ez az egészséges sütemény lisztmentes és cukormentes, mandulát és zabot fogunk helyettük használni, és természetes módon édesítjük, csak datolyával és banánnal.
A banánból, mandulából, datolyából (vagy mazsolából) és zabból készült egészséges ropogós tésztaréteg az alapja ennek a szükségtelen cukroktól mentes, rostban, fehérjében, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag tortának, szóval biztos lehetsz benne, hogy kizárólag a legjobb összetevőket vegyítjük ebben a diétás csodában.
A mogyoróvaj a személyes kedvencem, ha természetes édesítésről van szó, az ínycsiklandó ízével, krémes állagával. Túróval és datolyával kombinálva egyedülálló, lágy mázat kap a tortánk, miközben tápanyagokban gazdag. A recept neve pedig teljes mértékben összegzi számomra a lényeget: sütés nélküli banántorta "mennyország".
Ha kedveled a lágy és frissítő túrót, a mogyoróvaj ínycsiklandó ízét, a ropogós mandulát, a banánt, az édes datolyát, a gluténmentes zabot, és pláne mindezt együtt, akkor Neked való ez a sütés nélküli banántorta. Egészséges desszertként ajánlom, például edzés után, de táplálkozási szempontból tökéletes édes reggeli vagy délutáni snack is lehet belőle.
Összetevők
- ¾ csésze mandula (ezt ajánlom)
- ¾ csésze zab (ezt ajánlom)
- ½ csésze datolya/mazsola (ajánlom ezt)
- 1-2 ek víz
- 2 banán (más gyümölccsel is helyettesíthető)
- Máz:
- 7 datolya (ajánlom ezt)
- 2 ek földimogyoró/mandulavaj (ezt ajánlom)
- 150g puha túró
Instrukciók
- Őröld le a mandulát és a zabpelyhet, amíg finom lisztet kapsz.
- Add hozzá a datolyát vagy a mazsolát és keverd tovább a hozzávalókat, amíg egységes állagú tésztát nem kapsz. Ha nehezen keverhető, vagy túlságosan morzsálódik a tészta, adj hozzá 1-2 kanál vizet.
- Az így kapott tésztát nyomkodd egy tortaforma vagy más sütőforma aljába (a hozzávalók mennyiségétől függően a forma kb. 15 cm átmérőjű legyen).
- A felvágott vagy összetört banánt rétegezd a tészta tetejére.
- A máz elkészítéséhez keverd össze a túrót, a datolyát, a mogyoró- vagy mandulavajat egy turmixgépben, amíg sima krémet nem kapsz.
- Ezt kend az édesség tetejére és az egészet tedd a hűtőbe legalább 8 órára.
- Ha felvágásnál törne a torta, tedd be a fagyasztóba néhány percre.
Elkészítési idő | 15 perc | |
Kiadósság | 6 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 285 Kcal | |
Szénhidrátok | 31 g | |
Rost | 7 g | |
Fehérjék | 12 g | |
Zsír | 13 g |