
A Legjobb Egészséges Ropogós Csicseriborsós Süti (Gluténmentes)
A recept neve mindent elárul - ez valóban a legjobb egészséges keksz, ropogós kéreggel és puha belsővel, amit valaha próbáltam. Más sütikhez képest kevesebb szénhidrátot és több fehérjét, rostot, ill. más egészséges tápanyagokat tartalmaz.
Ennek a fitt cookie-nak az ellenállhatatlan ropogósságát a kókuszolaj megfelelő mennyiségben történő felhasználása biztosítja. Ha nem akarsz mézet vagy nádcukorot használni a recepthez, helyettesítsd őket bátran alacsony kalóriatartalmú xilitollal vagy steviával.
Ha nincs otthon csicseriborsó liszted, mindenképp szerezz be, legalább emiatt a nagyszerű recept miatt. De más egészséges alkotásokat is létre lehet hozni ebből a lisztből - a honlapomon számos egészséges csicseriborsó-recept található, így például a házi gluténmentes tészta, olasz socca, csodálatos palacsinta, sárgarépa tészta vagy az ízletes gluténmentes gnocchi is. Ha jó erős darálód van, akkor otthon is elkészítheti, vagy nagy szupermarketekben vagy online is megvásárolhatod.
Mindenképp próbáld ki ezt az egészséges csicseriborsó kekszet, amely mentes a gluténtől, a tejtől és a tojástól. Szerintem Ti is imádni fogjátok. Én szeretek még aszalt áfonyát és étcsoki forgácsokat hozzáadni ehhez a kekszhez, velük is isteni finom. Ezek az opcionális összetevők azonban nem szerepelnek a tápértékekben.
Összetevők
- 1 ½ csésze csicseriborsóliszt (ajánlom ezt)
- egy csipet tengeri só (ajánlom ezt)
- 1 tk sütőpor
- 5 - 6 ek kókuszolaj (olvasztott) (ezt ajánlom)
- 5 - 6 ek méz/nádcukor (ajánlom ezt)
- egy csipet sztívia por (ízlés szerint)
- 1 tk vanília kivonat (ezt ajánlom)
- 2 - 4 tk víz (ha szükséges)
- mazsola/vörös áfonya/étcsokoládé
Instrukciók
- Először egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, majd öntsd hozzá a többi hozzávalót.
- A tésztának nagyon sűrűnek kell lennie; ha nem tudod alaposan elkeverni, adj hozzá pár kanál vizet.
- Formálj a tésztából kekszeket és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Nyomkodd le őket az ujjaddal, hogy vékonyabbak legyenek.
- Süsd a sütiket 175 Celsius-fokon (345 °F) 15 percig, amíg arany barnára sülnek.
- Miután kivetted őket, nyomkodd meg őket azonnal egy villával - ezáltal isteni ropogós kérge lesz, és puha belse.je.
Elkészítési idő | 20 perc | |
Kiadósság | 14 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 101 Kcal | |
Szénhidrátok | 10 g | |
Rost | 1 g | |
Fehérjék | 3 g | |
Zsír | 6 g |