
Egészséges Epres-Mangós Panna Cotta
Édes és könnyű - pont ilyen ez az egészséges panna cotta eper- és mangó réteggel, amely egy igazán játékos desszert mind a szemed, mind az ízlelőbimbóid számára. Ez a változat ráadásul csak 200 kcal és akár 15 g fehérjét tartalmaz adagonként.
A fitt és egészséges epres-mangós panna cotta az egyik kedvenc desszertem, különösen nyáron. Szerintem Téged is elvarázsol majd a gazdag citrom ízű krém, az egzotikus mangó és a szamóca ellenállhatatlan kombinációja. Az olasz panna cotta hagyományos receptjének alapja a nehéz és édes tejszín. De ezt mi okosan kicserélhetjük görög joghurtra, ricotta-val kombinálva, így rögtön megszabadulhatunk egy hatalmas adag zsírtól, ill kalóriától, és ugyanakkor kap a panna cottánk egy extra adag fehérjét. A joghurtréteg édesítéséhez csak egy kis mézet használunk, vagy ha szükséges, helyettesíthetjük stevia-val, és meg is születik az egészséges desszertünk, ami teljesen cukormentes.
Nyűgözd le a barátaitad és családodat ezzel az elegáns, ugyanakkor egészséges és fitt desszerttel, amely 15 perc alatt el is készíthető.
Összetevők
- 7 eper
- 2 ek zselatin
- 2 ek víz
- ⅓ mangó
- 50g ricotta
- 150g görög joghurt
- 2 ek méz
- 1 tk citromhéj (ízlés szerint)
Instrukciók
- Keverd össze a ricottát, a joghurtot, az édesítőt és a citromhéját, majd helyezd a hűtőbe.
- Egy kis edényben keverj össze 1 kanál zselatnint és 2 kanál vizet, majd hagyd besűrűsödni (kb. 5 perc).
- Turmixold simára a mangót.
- 5 perc után a felmelegített zselatinhoz forgasd hozzá a mangópépet, majd hagyd kihűlni.
- Az epres réteg elkészítéséhez turmixold össze az epreket 1 kanál zselatinnal turmixgépben.
- Rétegezd mind a három réteget csészékbe és legalább 5 órán át tartsd hűtőben.
- A panna cottát díszítsd friss gyümölcsökkel vagy kakaóbabbal.
Elkészítési idő | 15 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 200 Kcal | |
Szénhidrátok | 22 g | |
Rost | 1 g | |
Fehérjék | 15 g | |
Zsír | 4 g |