
Egészséges Házi Készítésű Zselés Cukorka
Két fajta ember létezik: azok, akik a csokoládéért vannak oda, és azok, akik a zselés cukorkáért. Ha Te zselés cukorka rajongó vagy, de a cukor és a mesterséges színezék miatt ezt a finomságot elkerülted eddig inkább, ezt a recept biztosan lelkesen fogod kipróbálni. Nagyszerű, és ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthető ez az egészséges házi zselés cukorka mindazok számára, akik bűntudat nélkül szeretnék desszertként majszolni; kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Ez az otthon készült alacsony kalóriatartalmú zselés cukorka tele van vitaminokkal, színekkel és játékos alakokkal. A 100% -os zselatinnak köszönhetően még fehérjében is gazdag . A boltokban kapható zselés cukorkahoz képest nem juttatunk üres kalóriákat a testünkbe. Már különböző játékos formákat is lehet kapni a boltokban a zselés cukorkáink számára, a medvéktől a szívecskéken át a legkülönbözőbb kukacokig mindenféle forma közül választhatunk. Én személy szerint nem adok hozzá a recepthez semmilyen édesítőszert, mert a használt gyümölcsöknek köszönhetően ezek a cukorkák elég édesek számomra, de ha édesíteni szeretnéd a zselés cukorkáidat, használhatsz nyugodtan mézet vagy stevia-t.
A recept 100%-os tisztaságú zselatint tartalmaz, amely kollagénben gazdag, így a csontok, a bőr és körmök számára nagyszerű. Ne használj semmiképp cukrász zselatint, mert abban a cukor a fő összetevő.
Próbáld ki ezt az isteni házi készítésű zselés cukorka receptet, egész biztos, hogy mind a gyerekek, mind a felnőttek imádni fogják. Az én kedvenceim a cseresznye, a narancs és az eper változat.
Összetevők
- 4 csésze gyümölcs (meggy, eper, áfonya, narancs…)
- 6 ek porzselatin (100%)
- ½ csésze citromlé
- édesítő (ízlés szerint)
Instrukciók
- Egy turmixgépben turmixold össze a kiválasztott gyümölcsöt.
- Szűrd le a gyümölcs levét egy szűrőn keresztül.
- Körülbelül 2 csésze levet kell kapnod.
- A gyümölcslé felét öntsd egy fazékba.
- A másik felébe szórd bele a zselatint és hagyd állni néhány percig.
- Melegítsd a fazék tartalmát közepes lángon, majd egy idő után öntsd hozzá a zselatinnal kevert gyümölcslevet.
- Addig keverd, amíg homogén állagot nem kapsz.
- Ekkor öntsd hozzá a citromlevet és keverd át újra.
- Ha a gyümölcslé túl savanyú, adj hozzá ízlés szerint édesítőt.
- Keverd össze ismét és vedd le a tűzről. Főzés közben figyelj rá, hogy a gyümölcslé ne forrjon fel!
- A gyümölcslevet öntsd kis cukorka formákba vagy egy nagy sütőformába és hűtsd legalább 8 órán keresztül.
- Ha a nagy tepsibe öntötted, vágd fel apró kockákra.
- Ha a zselét nehezen tudod kiszedni a formából, tedd 30-60 percre a fagyasztóba, majd próbáld meg újra.
- Figyelem! Néhány gyümölcs enzimejei miatt nem áll össze a gyümölcslé, ezért nem ajánlom, hogy ananászt, kivit, mangót vagy papayát használj.
Elkészítési idő | 15 perc | |
Kiadósság | 40 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 10 Kcal | |
Szénhidrátok | 1 g | |
Rost | 1 g | |
Fehérjék | 1 g | |
Zsír | 0 g |