Fit Boszi
Kövess engem
Egészséges Gabonapehely Golyók (vaníliás/kakaós)

Egészséges Gabonapehely Golyók (vaníliás/kakaós)

Imádom a gabonapelyheket és a granolát reggelire, és nagyon szeretek játszani az elkészítési módokkal, így soha nem unom meg őket. A receptben található egészséges gabonapehely golyókhoz nekem a kókusz- vagy mandulatej passzol leginkább - és nincs reggeli után semmilyen bűntudatom, hiszen egészséges és fitten tart!

Felejtsd el a cukorral, fehér liszttel és adalékokkal teletömött, kereskedelmi forgalomban kapható gabonaféléket, és próbáld ki ezt a kiváló házi készítésű gabonapehely golyó receptet. Több természetes vitamint, ásványi anyagot, rostot és fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos gabonapelyhek, mindemellett pedig ropogós, és nem ázik szét olyan gyorsan a tejben. Ráadásul sokkal jobban laktat, így nem tartalmaz úgynevezett üres kalóriákat. A fő összetevők közé tartozik a tönköly- és mandulaliszt (tört vagy őrölt mandulát is használhatunk), édes ízét pedig a méznek köszönheti.

Ez egy viszonylag könnyen előkészíthető recept, talán a legnehezebb része a kerek golyók elkészítése. Előre is el lehet készíteni, és egy lezárt edényben akár egy teljes hétig is eláll.

Ha csökkenteni szeretnéd a recept szénhidrát- és kalóriatartalmát, akkor az édesítés felét cseréld le szteviára. Szintén megoldható, hogy a golyócskák gluténmentesek legyenek - ehhez használj mandula-, kókusz- vagy gluténmentes lisztet.

Próbáld ki ezt az ízletes házi gabonapehely receptet vaníliás, vagy kakaós változatban. Biztos vagyok benne, hogy mind a felnőttek, mind a gyermekek számára igazi öröm lesz megkóstolni.

Összetevők

  • ½ csésze tönkölyliszt (teljes kiőrlésű liszt vagy kókuszliszt) (ezt ajánlom)
  • ½ csésze mandulaliszt (ezt ajánlom)
  • 1 tk olvasztott kókuszolaj (ezt ajánlom)
  • 2 ek natúr görög joghurt
  • 4 ek méz
  • 2 ek kakaó (ízlés szerint)
  • 1 tk vanília kivonat

Instrukciók

  1. Egy turmixgépben (vagy kézzel) keverd össze alaposan a hozzávalókat.
  2. Ha a kakaós ízesítést választod, tedd a tésztába a kakaót is, mielőtt összedolgozod.
  3. Formázz kis golyókat és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Süsd a gabonapelyhet 175 Celsius-fokon (345 °F) 12-15 percig, amíg aranyszínű nem lesz.
  5. A sütési idő felénél forgasd át a golyókat, hogy egyenletesen süljenek és ne égjenek meg.
  6. A golyókat tárold zárható dobozban és 5 napon belül fogyaszd el!
Elkészítési idő30 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória219 Kcal
Szénhidrátok28 g
Rost4 g
Fehérjék6 g
Zsír9 g

Még több kapcsolódó receptért, kattints az alábbi kategóriákra

RostdúsGluténmentesTojásmentes Reggeli ReceptekMagas Rosttartalmú Reggeli Receptek
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek