Fit Boszi
Kövess engem
Egészséges Nyers Vegán Sajttorta (Gluténmentes)

Egészséges Nyers Vegán Sajttorta (Gluténmentes)

Ez a kiváló egészséges nyers vegán sajttorta sütés, cukor, liszt, tej és tejtermékek nélkül annyira finom, hogy készülj fel, egyszerre meg akarod majd enni. A sajttorta csak tápláló és egészséges összetevőket tartalmaz, így desszertként vagy még jobb - reggeliként is bátran élvezheted az ízeit.

Bár a nyers sütemények általában magasabb kalória- és zsírtartalmúak, a magas dió- és kókuszolaj-tartalom miatt, érdemes egyszer-egyszer beépíteni őket az étrendünkbe. Mivel a sajttorta nincs hőkezelve, minden összetevője megtartja tápértékét. Így értékes mennyiségű vitamint, ásványi anyagot, de fehérjéket, egészséges zsírokat és rostokat is juttat a szervezetünkbe. Ezen kívül nagyon laktató, így helyettesítheti a teljes értékű ételeket, például a reggelit.

A kesudió sok magnéziumot, béta-karotint, cinket és más nyomelemeket tartalmaz, amelyek pozitívan hatással vannak a szemre, a bőrre és a nyálkahártyákra. Vízben való áztatás után növeli a térfogatát, és az ilyen nyers desszertekben nagyon jól használható finom krém készíthető belőle.

Továbbá, a nyers sajttorta nagyon egyszerűen elkészíthető és *vegánoknak is alkalmas * (csak cseréld a mézet juharszirupra vagy agave szirupra). Nem is marad hátra más, csak hogy teszteljétek kivételes ízét. A receptben feltüntetett összetevőknek elegendőnek kell lenniük 4 adagra.

Összetevők

  • Sajttorta krém hozzávalók:
  • 1 ½ csésze kesudió (ajánlom ezt)
  • ½ csésze almaszósz
  • 3 ek szűz kókuszolaj (ajánlom ezt)
  • ¼ csésze méz
  • 2 ek citromlé
  • ½ tk. tiszta vanília kivonat
  • 1 tk. fahéj
  • Tészta hozzávalók:
  • ½ csésze magozott datolya, mazsola vagy szilva (vagy ezek keveréke)
  • ½ csésze mandula, vagy más diófélék (ajánlom ezt)
  • ½ tk. fahéj
  • ¼ tk. tiszta vanília kivonat
  • 1 - 3 ek víz (szükség szerint)

Instrukciók

  1. Áztasd a kesudiót vízben egy éjszakán át.
  2. Másnap szűrd le, öblítsd le és szárítsd meg.
  3. Egy turmixgépben keverd simára a sajttorta krém minden hozzávalóját, míg teljesen homogén masszát kapsz.
  4. Tedd félre a keveréket és készítsd el a tésztát.
  5. Egy turmixgépben keverd össze a tészta hozzávalóit. (Ehhez ne használj nagy robotgépet, csak egy kisebb, botmixerhez való edényt.
  6. Ha esetleg nincs ilyened, próbálhatod hagyományos kézi robotgéppel is.)
  7. Ha a tészta túl száraz, adj hozzá pici vizet szükség szerint.
  8. Ne keverd túl, ne legyen túl ragadós.
  9. Ezután nyomkodd a tésztát egy tortaforma, vagy más sütőforma aljába.
  10. Kend a sajttorta krémjét a tésztára.
  11. Tedd a tortát hűtőbe egy éjszakára, amíg megkeményedik, és nem esik szét vágás közben.
Elkészítési idő20 perc
Kiadósság6 szelet
Tápérték információ/ 1 szelet
Kalória423 Kcal
Szénhidrátok35 g
Rost4 g
Fehérjék9 g
Zsír29 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek