Fit Boszi
Kövess engem
Egyszerű céklapesztós tészta

Egyszerű céklapesztós tészta

Ki kell próbálnod ezt a finom és egyszerű teljes kiőrlésű céklalepesztós tésztát! Ez az étel nemcsak ellenállhatatlanul ízletes, de a szemet is gyönyörködteti. Ezt a tészta receptet kecske- vagy juhsajttal készítve ízlelőbimbóid fel fognak robbanni.

A céklapesztót szuper-egyszerű elkészíteni, csak simán össze kell turmixolni az alapanyagait, és ennyi. A recept elkészítésének leghosszabb része valójában csak kivárni, hogy a cékla puhára főjön. A cékla pesto nagyon egyszerű. Emellett elkészítése nem igényel annyi hozzáadott olajat vagy más zsiradékot, mint a hagyományos pesztóé. Ennek eredményeként a céklapesto kevesebb zsírt és kevesebb kalóriát tartalmaz. Ha szeretnél időt spórolni a recept elkészítésekor, akkor vásárolhatsz előre főtt céklát - találni nagyobb szupermarketekben.

Ebben a receptben teljes kiőrlésű spagettit használtam, de választhatsz bármilyen más tésztát is, a gluténérzékenyeknek például hajdinát ajánlok. És ha szeretnél variálni picit a recepten a következő elkészítéskor, bátran kínálhatsz mellé csirkét, tonhalat, lazacot vagy tofut .

Mindenképp tegyél egy próbát ezzel az egyszerű céklapesztós tésztával, meggyőződésem, hogy nemcsak saját magadat, de a család többi ínyenc tagját is le fogod nyűgözi.

Összetevők

  • 500 g teljes kiőrlésű tészta (pl: spagetti) (ezt ajánlom)
  • 2 közepes cékla
  • 1 kisebb marék friss bazsalikom levél
  • 1-2 ek olívaolaj (ezt ajánlom)
  • 100 g kecske- (vagy juh-) sajt
  • 50 g dió (vagy fenyőmag) (ezt ajánlom)
  • 1/2 citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors (ízlés szerint)

Instrukciók

  1. Helyezd a céklát (hámozatlanul) egy edény forrásban lévő vízbe, és méretétől függően 40-60 perc alatt főzd puhára.
  2. A tésztát is főzd puhára forrásban lévő, sós vízben, majd csepegtesd le.
  3. A főtt céklát tisztítás után vágd kisebb darabokra.
  4. Egy aprítóban vagy más turmixgépben turmixold krémesre a céklát fokhagymával, citromlével, dióval, olívaolajjal, bazsalikomlevéllel, sóval és fűszerekkel.
  5. A kész pesztót keverd össze a főtt tésztával.
  6. A kecskesajtot szórhatod akár a tészta tetejére, akár belekeverheted úgy, hogy megolvadjon, így még krémesebb lesz a tészta.
Elkészítési idő70 perc
Mennyiség4 adag
Tápérték információ /
Kalória638 Kcal
Szénhidrát86 g
Rost12 g
Fehérje26 g
Zsír21 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások