Fit Boszi
Kövess engem
Egyszerű céklapesztós tészta

Egyszerű céklapesztós tészta

Ki kell próbálnod ezt a finom és egyszerű teljes kiőrlésű céklalepesztós tésztát! Ez az étel nemcsak ellenállhatatlanul ízletes, de a szemet is gyönyörködteti. Ezt a tészta receptet kecske- vagy juhsajttal készítve ízlelőbimbóid fel fognak robbanni.

A céklapesztót szuper-egyszerű elkészíteni, csak simán össze kell turmixolni az alapanyagait, és ennyi. A recept elkészítésének leghosszabb része valójában csak kivárni, hogy a cékla puhára főjön. A cékla pesto nagyon egyszerű. Emellett elkészítése nem igényel annyi hozzáadott olajat vagy más zsiradékot, mint a hagyományos pesztóé. Ennek eredményeként a céklapesto kevesebb zsírt és kevesebb kalóriát tartalmaz. Ha szeretnél időt spórolni a recept elkészítésekor, akkor vásárolhatsz előre főtt céklát - találni nagyobb szupermarketekben.

Ebben a receptben teljes kiőrlésű spagettit használtam, de választhatsz bármilyen más tésztát is, a gluténérzékenyeknek például hajdinát ajánlok. És ha szeretnél variálni picit a recepten a következő elkészítéskor, bátran kínálhatsz mellé csirkét, tonhalat, lazacot vagy tofut .

Mindenképp tegyél egy próbát ezzel az egyszerű céklapesztós tésztával, meggyőződésem, hogy nemcsak saját magadat, de a család többi ínyenc tagját is le fogod nyűgözi.

Összetevők

  • 500 g teljes kiőrlésű tészta (pl: spagetti) (ezt ajánlom)
  • 2 közepes cékla
  • 1 kisebb marék friss bazsalikom levél
  • 1-2 ek olívaolaj (ezt ajánlom)
  • 100 g kecske- (vagy juh-) sajt
  • 50 g dió (vagy fenyőmag) (ezt ajánlom)
  • 1/2 citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors (ízlés szerint)

Instrukciók

  1. Helyezd a céklát (hámozatlanul) egy edény forrásban lévő vízbe, és méretétől függően 40-60 perc alatt főzd puhára.
  2. A tésztát is főzd puhára forrásban lévő, sós vízben, majd csepegtesd le.
  3. A főtt céklát tisztítás után vágd kisebb darabokra.
  4. Egy aprítóban vagy más turmixgépben turmixold krémesre a céklát fokhagymával, citromlével, dióval, olívaolajjal, bazsalikomlevéllel, sóval és fűszerekkel.
  5. A kész pesztót keverd össze a főtt tésztával.
  6. A kecskesajtot szórhatod akár a tészta tetejére, akár belekeverheted úgy, hogy megolvadjon, így még krémesebb lesz a tészta.
Elkészítési idő70 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória678 Kcal
Szénhidrátok86 g
Rost12 g
Fehérjék26 g
Zsír21 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek