
Egyszerű diótorta 3 hozzávalóval (Gluténmentes)
Ha szereted a gyors, egészséges és ízletes recepteket, ez a könnyű, 3 összetevőből álló diótorta biztosan a kedvenceid közé fog tartozni. Ez az egészséges diótorta liszt nélkül csak 3 összetevőből áll, és néhány percen belül elkészíthető. Mindenképp próbáld ki, különösen, ha van otthon elfekvőben diód.
Ez az egészséges diótorta önmagában is kínálható, de egészséges gluténmentes süteményalapként is használható. Nemcsak gluténérzékenyeknek ajánlom, hanem azoknak is, akik egyéb okok miatt próbálnak liszt- és gluténmentesen étkezni.
A diótorta elkészítése rendkívül egyszerű, csak daráljuk vagy őröljük a diót addig, amíg finom lisztté alakul, keverjük össze felvert tojásfehérjével, tojássárgájával és mézzel, süssük meg, és kész is az egészséges süteményünk. A megadott mennyiség egy kisebb méretű süteményhez elegendő, amelyet például egy kenyérsütő formában készíthetünk el. Ha nagyobb tortát akarsz készíteni, akkor duplázd az összetevők mennyiségét. 1 bögrényi mennyiség 250 ml-t takar.
A dió remek B és E-vitamin forrás, gazdag foszforban, káliumban, magnéziumban, és omega-3 zsírsavakban. Emellett több cinket tartalmaz, mint a hal vagy a hús, illetve vas, szelén, réz, és mangán is található benne. A dió elősegíti az egészséges szívfunkciót és karbantartja az idegrendszert. Lassítja a sejtöregedést, csökkenti a fáradtságot és elősegíti az egészséges immunrendszer kialakulását.
Összetevők
- 1 bögre dió (ezt ajánlom)
- 3 ek méz
- 3 tojás
Instrukciók
- Robotgép segítségével őröld a diót, amíg liszt nem lesz belőle, majd add hozzá a tojás sárgáját és a mézet.
- Egy másik tálban verj kemény habot a tojásfehérjéből.
- Óvatosan forgasd hozzá a diós masszához.
- A tésztát öntsd szilikonformába vagy egy sütőpapírral bélelt formába (pl. kenyérsütő forma).
- Süsd 180 Celsius-fokon 20 percig.
- Tálald lekvárral, magvakból készült vajjal vagy önmagában.
Elkészítési idő | 30 perc | |
Kiadósság | 8 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 145 Kcal | |
Szénhidrátok | 8 g | |
Rost | 1 g | |
Fehérjék | 5 g | |
Zsír | 12 g |