Fit Boszi
Kövess engem
Fahéjas sült édesburgonya vaníliakrémmel

Fahéjas sült édesburgonya vaníliakrémmel

Elképesztően ropogós fahéjas édesburgonya-sültkrumpli édesen elkészítve, az egészséges desszertek és rágcsálnivalók valamennyi rajongójának, és nem utolsósorban a fahéj szerelmeseinek. Ezzel a vaníliakrémmel kombinálva biztosan imádni fogja az egész család.

Tudtad, hogy 1 közepes méretű édesburgonya a napi A-vitamin-adagod több mint 400%-át, a napi C-vitamin-adagod 37%-át, valamint a napi rost- és B-6-vitamin-adagod 15%-át adja. Emellett rostokban gazdag, és segít szabályozni az emésztést. Ugyanakkor 1 közepes batáta csak valamivel több mint 100 kcal-t tartalmaz. Annak köszönhetően, hogy az édesburgonyát sütés előtt keményítőbe vagy tápiókalisztbe forgatjuk, sütés után istenien ropogós lesz. Javaslom, hogy fehérjeport – lehetőleg vanília ízűt – adj a krémhez, így még értékesebb és laktatóbb ételt varázsolhatsz belőle. A krémben fontos szerepet kap a görög joghurt is, hiszen ennek köszönhetően 26 g fehérjét kapunk adagonként. Egy ilyen tápérték nem csak a fitneszrajongóknak és a sportolóknak fog tetszeni, hanem azoknak is, akik az álomtestük felé tartanak.

Ez a sült édesburgonya recept nemcsak egészséges desszertként vagy uzsonnaként kiváló, hanem könnyen becsomagolható, ezért tízóraiként vagy uzsonnaként is szuper választás az iskolába vagy a munkahelyre. Ha egy evőkanál juharszirupot és vaníliamagot teszel a krémbe, még tovább emelheted a fényét ;)

  • Ha nem szeretnél fehérjeport használni a receptben, használj egy kis plusz vaníliakivonatot, és édesítsd a krémet ízlésed szerint.

Összetevők

  • 2 közepes édesburgonya
  • 1 ek. fahéj (ezt ajánlom)
  • 1 tk. keményítő (vagy tápiókaliszt)
  • csipetnyi stevia (opcionális)
  • A krémhez:
  • 250 g görög joghurt
  • 1 mérőkanál vaníliás fehérjepor*
  • 1 ek. juharszirup/méz (ajánlom ezt)
  • 1 vaníliarúd (vagy 1 tk. vaníliakivonat)

Instrukciók

  1. Hámozd meg az édesburgonyát, és vágd vékony hasábburgonya formára.
  2. Ezután hempergesd a krumplikat teáskanálnyi fahéjjal elkevert keményítőbe.
  3. Ha szeretnéd, csipetnyi steviaport is adhatsz hozzá.
  4. Helyezd a krumplit sütőpapírral bélelt sütőlapra. Legyen köztük egy kis hely, hogy alaposan át tudjanak sülni.
  5. Ezután süsd őket 15-20 percig 205 fokon, majd óvatosan fordítsd meg őket, és süsd további 10-15 percig, amíg aranyszínűre nem sülnek. Vigyázz, nehogy feketére süljön a sült krumplid.
  6. Sütés után 20-30 percig hagyd pihenni a sütőben.
  7. Készítsd el a krémet: keverd alaposan össze a joghurtot, a fehérjeport, a vaníliakivonatot (vagy vaníliamagot) és a juharszirupot.
Elkészítési idő50 perc
Mennyiség2 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória280 Kcal
Szénhidrát40 g
Rost5 g
Fehérje26 g
Zsír2 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások