Fit Boszi
Kövess engem
Házi Készítésű Csicseriborsó Liszt

Házi Készítésű Csicseriborsó Liszt

A csicseriborsó liszt házi elkészítéséhez egy jó minőségű turmixgépre, aprítóra vagy őrlőre lesz szükség (kávédaráló is használható). Bármilyen eszközt is használsz, a nyers csicseriborsót kis adagokban őröld, hogy a lehető legkisebb szemű textúrát kapd. Egy szűrő segítségével szitáld át az őrölt csicseriborsót legalább kétszer és szabadulj meg a nagyobb daraboktól. Minél simább lisztet kapsz, annál simább lesz a tészta, amit sütsz. A kapott lisztet egy zárható dobozban tárold a hűtőben. Egy csésze nyers csicseriborsó körülbelül egy csésze csicseriborsó lisztnek felel meg.

A csicseriborsó az egyik legfinomabb hüvelyes a maga diós ízével. Tele van fehérjével, rosttal, és remek B-vitamin, vas, kálium és magnézium forrás. A csicseriborsó megfelel sportolók és egészségtudatosan táplálkozók számára, mindemellett segít olyan betegségek leküzdésében, mint a megemelkedett koleszterinszint, érelmeszesedés, cukorbetegség, hasmenés, immunitás problémák és a rák. A csicseriborsó nem tartalmaz glutént, így azok is fogyaszthatják, akik gluténmentes diétát követnek. Emellett remekül illenek bármilyen fogyókúrába. Főként ajánlott a fogyasztása terhes nők, illetve gyermekek számára, hiszen más hüvelyesekkel ellentétben nem puffaszt. Egy másik pozitív hatása a csicseriborsónak a tápanyagtartalma és az aminosav koncentrációja – ami rák-ellenes hatású. Segít a testzsír és a vér koleszterinszint csökkentésében,és jó hatással van a bőrre is. Az ásványi anyag tartalmának köszönhetően segít a fáradtság leküzdésében, a vérnyomás csökkentésében, és segít a szív funkcionálásában.

Azzal hogy csicseriborsót adunk a főtt vagy sült ételeinkhez, megemeljük a tápanyagértéküket. Néhány receptben részben helyettesíthetjük a lisztet csicseriborsó liszttel, ám itt sok olyan receptet is találhatsz, melyek csak csicseriborsó lisztet használnak.

Megjegyzés: Ha probléma merülne fel a csicseriborsó őrlése közben, ne vegye el a kedved, online is megvásárolhatod, vagy egészséges ételekkel foglalkozó üzletekben :)

Összetevők

  • 100g száraz csicseriborsó

Instrukciók

  1. A csicseriborsó liszt házi elkészítéséhez egy jó minőségű turmixgépre, aprítóra vagy őrlőre lesz szükség (kávédaráló is használható).
  2. Bármilyen eszközt is használsz, a nyers csicseriborsót kis adagokban őröld, hogy a lehető legkisebb szemű textúrát kapd.
  3. Egy szűrő segítségével szitáld át az őrölt csicseriborsót legalább kétszer és szabadulj meg a nagyobb daraboktól.
  4. Minél simább lisztet kapsz, annál simább lesz a tészta, amit sütsz.
  5. A kapott lisztet egy zárható dobozban tárold a hűtőben.
  6. Egy csésze nyers csicseriborsó körülbelül egy csésze csicseriborsó lisztnek felel meg.
  7. Megjegyzés: Ha probléma merülne fel a csicseriborsó őrlése közben, ne vegye el a kedved, online is megvásárolhatod, vagy egészséges ételekkel foglalkozó üzletekben :)
Elkészítési idő10 perc
Kiadósság1 adag
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória387 Kcal
Szénhidrátok57 g
Rost10 g
Fehérjék23 g
Zsír7 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek