
Lenmagos Pizzatészta (Gluténmentes)
Napjainkban a legkülönfélébb érdekes és kifejezetten egészség-barát összetevőkből készíthetünk pizzatésztát, így könnyen elkerülhető a liszt, a tej és az élesztő használata. Ismét itt van egy egészséges, ízletes és egyedülálló recept, ezúttal egy gluténmentes lenmag pizza tészta formájában.
A lenmag számos pozitív hatást gyakorol a szervezetre (vitamin-, ásványi anyag-, flavonoid-, telítetlen zsírsav-, rost- és lignán tartalmának köszönhetően). A lenmag tehát jótékony hatással van az egészségre, így például hatásos a rák megelőzésében és kezelésében, az autoimmun betegségek kezelésében, jótékony különböző szívbetegségre, magas vérnyomásra és a 2. típusú diabétesz megelőzésére és kezelésére. Pozitívan befolyásolja a vastagbél egészségét is.
A lenmagos pizzatészta egészséges kényeztetés a szervezetünk számára. Továbbá csökkentheti a koleszterint, és antioxidáns és anti-trombotikus hatásokkal rendelkezik. A legjobb eredményeket a frissen őrölt lenmag fogyasztásával érhetjük el. A receptben azt javaslom, hogy házi őrölt lenmagot használj, ne pedig lenmaglisztet - a tészta túl vastag lenne.
Az egészséges lenmag pizza feltéteként bátran használd a kedvenceidet. Ez lehet paradicsomszósz, sonka, sajt, gomba, brokkoli, spenót, tofu vagy olajbogyó, bármi jól áll ennek a pizzatésztának. A tészta alacsony szénhidráttartalmú, másrészt sok rostot, fehérjét és egészséges zsírt tartalmaz. A magas zsír-, kalória- és rosttartalom miatt hagyj belőle másnak is ;)
Összetevők
- 1 csésze őrölt lenmag (ezt ajánlom)
- 2 tojás
- 50g reszelt sajt
- feltét (ízlés szerint)
Instrukciók
- Őröld a lenmagot (vagy vásárolj őröltet), majd keverd össze a tojással és a sajttal.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezd át a tésztát és formázz belőle kör alakot. Ekkora mennyiségű hozzávalóból kb. 25 cm átmérőjű pizzát kell kapj, szóval a tészta nem lesz túl vékony.
- Süsd a tésztát 175 Celsius-fokon (345 °F).
- Körülbelül 8 perc után vedd ki a sütőből, tedd rá a kívánt feltétet.
- Süsd tovább még 15 percig.
Elkészítési idő | 30 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 542 Kcal | |
Szénhidrátok | 6 g | |
Rost | 22 g | |
Fehérjék | 30 g | |
Zsír | 36 g |