Fit Boszi
Kövess engem
Sütés nélküli fitnesz csokoládés sajttorta

Sütés nélküli fitnesz csokoládés sajttorta

Sütés nélküli fitnesz csokoládés sajttorta málnával, amelynek íze olyan, mint egy álom? Épp egy ilyen receptet olvasol. Én csak biztatni tudlak, hogy ez tényleg megér egy próbát. Ráadásul ez a sajttorta egy hatalmas fehérjebomba - találsz benne görög joghurtot, túrót, krémsajtot, és ha szeretnél, adhatsz hozzá fehérjeport is.

A gazdag csokoládé ízt kiváló minőségű holland kakaó felhasználásával fogjuk elérni. Édesítéshez (ezt ajánlom) xilitet használtam, ennek köszönhetően ennek a sajttortának a tölteléke cukormentes, így kevesebb kalóriát és szénhidrátot tartalmaz. Ugyanakkor használhatsz steviából, vagy a nád-, esetleg kókuszcukorból ugyanezzel a mennyiséggel egyenértékűt - attól függően, hogy mennyire szeretnéd fittnek a sajttortád. Javaslom azonban, hogy a tésztához mézet használj a megfelelő állag elérése érdekében. Használj 100%-os zselatinport a töltelék megszilárdításához. Ez azt jelenti, hogy a zselatin nem tartalmazhat más összetevőket. Ha azt szeretnéd, hogy ez a sajttorta gluténmentes legyen, használj gluténmentes zabot a tésztához.

A fitnesz csokoládés sajttorta fehérjeporral vagy anélkül is elkészíthető - semmi baj, ha nem teszel bele. Ha azonban hozzáadod a fehérjeport, akkor a sajttorta még nagyobb dózis fehérjét fog tartalmazni.

Gyere és készítsd el ezt az ízletes csokoládés sajttortát - egyszerűen, sütés nélkül és nagyon egészséges alapanyagokból.

Összetevők

  • 600 g alacsony zsírtartalmú görög joghurt (vagy lágy túró, vagy a kettő keveréke)
  • 400 g alacsony zsírtartalmú krémsajt vagy mascarpone (pl: Philadelphia)
  • 100 g holland kakaópor
  • 150 g xilit / sztívia / nádcukor (ezt ajánlom)
  • 200 g málna (dekoráláshoz)
  • 30 g 100%-os zselatinpor
  • 1 mérőkanálnyi csokis fehérjepor (opcionális)
  • menta (dekoráláshoz)
  • A tésztához:
  • 200 g zabpehely (ezt ajánlom)
  • 2 ek méz
  • 2 ek olvasztott kókuszolaj (ezt ajánlom)
  • 1-3 ek víz (szükség szerint)

Instrukciók

  1. konyhai robotgépben keverd össze a tészta összes hozzávalóját. Szükség szerint adj kanálban vizet hozzá, hogy homogén, de ne túl nedves tésztát kapj.
  2. Nyomkodd a kapott tésztát egy tortaforma aljába (kb. 25 cm átmérőjű).
  3. Egy nagy tálban keverd össze a görög joghurtot (vagy túrót), a krémsajtot, a kakaót, az édesítőszert és a fehérjeport (opcionális).
  4. Egy kis tálban keverd össze a zselatinport néhány evőkanál forrásban lévő vízzel. Kevergesd, amíg fel nem oldódik.
  5. Az olvasztott zselatinba keverj néhány evőkanál csokoládékrémet, és jól oszlasd el.
  6. Az elkészített zselatinkeverékhez add hozzá a maradék csokoládékrémet is.
  7. Az elkészített tésztára halmozd rá a csokoládékrémet.
  8. Hűtőszekrénybe téve pihentesd legalább 5 órán át.
  9. Díszítsd a csokoládés sajttortádat málnával és mentával.
Elkészítési idő20 perc
Mennyiség12 szelet
Tápérték információ /
Kalória218 Kcal
Szénhidrát21 g
Rost6 g
Fehérje17 g
Zsír4 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások