Fit Boszi
Kövess engem
Sütőben sült fitnesz rántott szelet édesburgonyával

Sütőben sült fitnesz rántott szelet édesburgonyával

Egy ízletes csirke rántott szelet olajsütés nélkül nem feltétlenül tudomány. Ebben a egyszerű, sütőben sült, édesburgonyával tálalt fitnesz rántott szelet receptben megmutatom, hogyan kell igazán jól csinálni. Finom és szaftos rántott csirkemellet szolgálunk most fel sült édesburgonyával és salátával. A kombináció hihetetlenül ízletes, ezért biztos vagyok benne, hogy imádni fogja az egész család, és még a legválogatósabb gyerkőc is megadja majd magát;)

A recept ötlete egyszerű - olyan ízletes rántott szelet készítése, amely nem lesz nehéz a gyomrodnak, és amely elkészítéséhez nem kell egy órát töltened a tűzhely mellett. Siker! Ebben az ételben nagy mennyiségű fehérjét, egészséges szénhidrátot és alacsony zsírtartalmat találsz.

Imádom édesburgonyával kombinálni, de ha Ti nem szeretitek, akkor helyettesítheted nyugodtan kedvenc köreteddel, vagy csak egy frissítő saláta kíséretében is élvezheted ezt a tökéletes ételt. Ebben az esetben még diéta-barátabb ételt kapsz, alacsonyabb szénhidráttartalommal. A parmezán sajt a hússzeleteknek krémes, finom ízt ad, a kukoricapehely pedig finom ropogóssá teszi őket.

Próbáld ki ezt a sütőben sült fitnesz rántott csirkemellet édesburgonyával a hétvégén, csodálatos és egészséges recept lesz az egész család számára.

Összetevők

  • 800g csirkemell
  • 1kg édesburgonya
  • 100g cornflakes
  • 4 ek. reszelt permezán
  • 2 tojás
  • 1 ek. olívaolaj (ezt ajánlom)
  • 1/2 tk. só
  • 1/2 tk. őrölt bors

Instrukciók

  1. Mosd meg az édesburgonyát, vágd le a végeit és karikázd fel.
  2. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire, és locsold meg kevés olívaolajjal.
  3. Egy tálban verd fel a tojásokat a panírozáshoz.
  4. Egy másik nagyobb tálban keverd össze az apróra zúzott kukoricapehelyet parmezánnal, sóval és borssal.
  5. Vágd a csirkemelleket vékonyabb szeletekre (nem kell klopfolni).
  6. Márts minden csirkeszeletet tojásba, majd bugyoláld be az elkészített morzsa keverékbe.
  7. Helyezd a panírozott csirkeszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire. Ha elférnek, akkor fektetheted a burgonya mellé, ha nem, tedd másik tepsire (együtt vagy külön-külön is sütheted őket).
  8. Süsd az édesburgonyát és a csirkemelleket kb. 25 percig 180 fokon. Az édesburgonyának puhának kell lennie, a csirkemell szeleteknek pedig aranybarnára kell süljenek.
  9. Tálald az ételt salátával, paradicsommal vagy más kedvenc zöldségféléddel.
Elkészítési idő45 perc
Mennyiség4 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória612 Kcal
Szénhidrát64 g
Rost8 g
Fehérje56 g
Zsír10 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások