
A legjobb fitt kókuszos sajttorta
Lelkesen és büszkén mondhatom, hogy ez a fitt kókuszos sajttorta az egyik legjobb kókuszos sütemény, amit valaha is kóstoltam. Ha te is szereted a kókuszt és a sajttortát kombinálva, ki kell próbálnod!
A receptben használt konzerv kókusztej hozzájárul a finom kókuszízhez. Ne felejtsd el azonban előző nap hűtőszekrénybe tenni, mert csak a felső megszilárdult részét fogjuk használni, amely néhány órányi hűtés után keletkezik. Ha meg szeretnéd növelni a sajttorta fehérjetartalmát, használhatsz kókusz ízű proteinport is, amely tovább fokozza az ellenállhatatlan kókusz ízt. Ha nincs kókuszfehérje por otthon, semmi baj, elkészítheted anélkül is a sajttortát. Ezt az egészséges sajttortát akár egy teljesen kezdő konyhatündér is bátran elkészítheti, mert elkészítése igazán egyszerű és gyors.
A klasszikus sajttortákhoz képest ez a kókuszos sajttorta kevesebb kalóriát, kevesebb cukrot és zsírt, viszont több fehérjét tartalmaz. A sajttorta tésztarétege nem darált kekszből készül. Egészséges változatát elkészítheted zab, mandula, méz és kókuszolaj kombinációjával is. A sajttortát kókuszdarabokkal és málnával (frissen vagy forrón) meghintve tálalhatod.
Ha kipróbáltad ezt az egészséges és egyszerű kókuszos sajttortát, feltétlenül meséld el nekem is kommentben, hogy tetszett! :)
Összetevők
- A tésztához:
- 180 g zabpehely (ezt ajánlom)
- 50 g mandula (ezt ajánlom)
- 2 ek kókuszolaj (ezt ajánlom)
- 1-2 ek víz
- 2 ek méz / xilit (ezt ajánlom)
- A krémhez:
- 400 ml konzerves kókusztej (használat előtti éjjel tartsd hűtőben - a felső megszilárdult része kell majd) (ajánlom ezt)
- 500 g puha túró (vagy alacsony zsírtartalmú krémsajt)
- 200 g alacsony zsírtartalmú krémsajt vagy mascarpone (pl: Philadelphia)
- 5-6 ek méz (vagy xilit) (ezt ajánlom)
- 50 g kókuszreszelék (ezt ajánlom)
- 2 tojás (vagy 2 ek kukorica keményítő)
- kókusz ízű fehérjepor (opcionális, nem szükséges mással pótolni, ha nincs otthon. 30 g fehérjepor hozzáadása esetén csak 30 g kókuszreszeléket használj) (ezt ajánlom)
- 20 g kókuszreszelék a szóráshoz
Instrukciók
- A mandulát és a zabot turmixgépben daráld finom lisztté.
- Add hozzá az olvasztott kókuszolajat, mézet, és ha a tészta túlságosan morzsálódik, akkor adj hozzá 1-2 evőkanál vizet is.
- Gyúrd át kézzel a ragacsos tésztát, és nyomkodd egy kb. 25 cm átmérőjű tortaforma aljába.
- Egy nagyobb tálban keverd össze a krém összes hozzávalóját. Csak a kókusztej felső megszilárdult részét kanalazd bele, amely a hűtőben töltött éjszaka alatt képződött.
- Alaposan keverd át a krémet. Ha csomók vannak benne, használj merülő turmixgépet.
- Öntsd a tejszínt az elkészített tésztára, szórd meg 20 g kókuszreszelékkel, és süsd a sajttortát kb. 50 percig 150 fokon (alsó-felső sütésen), amíg a teteje aranyszínűvé nem válik.
- Hagyd a félig nyitott sütőben kihűlni a megsült sajttortát (ez megakadályozza, hogy felülete megrepedjen), majd legalább 4 órára tedd hűtőbe tálalás előtt.
Elkészítési idő | 75 perc | |
Kiadósság | 10 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 280 Kcal | |
Szénhidrátok | 25 g | |
Rost | 2 g | |
Fehérjék | 12 g | |
Zsír | 15 g |