Fit Boszi
Kövess engem
A legjobb fitt kókuszos sajttorta

A legjobb fitt kókuszos sajttorta

Lelkesen és büszkén mondhatom, hogy ez a fitt kókuszos sajttorta az egyik legjobb kókuszos sütemény, amit valaha is kóstoltam. Ha te is szereted a kókuszt és a sajttortát kombinálva, ki kell próbálnod!

A receptben használt konzerv kókusztej hozzájárul a finom kókuszízhez. Ne felejtsd el azonban előző nap hűtőszekrénybe tenni, mert csak a felső megszilárdult részét fogjuk használni, amely néhány órányi hűtés után keletkezik. Ha meg szeretnéd növelni a sajttorta fehérjetartalmát, használhatsz kókusz ízű proteinport is, amely tovább fokozza az ellenállhatatlan kókusz ízt. Ha nincs kókuszfehérje por otthon, semmi baj, elkészítheted anélkül is a sajttortát. Ezt az egészséges sajttortát akár egy teljesen kezdő konyhatündér is bátran elkészítheti, mert elkészítése igazán egyszerű és gyors.

A klasszikus sajttortákhoz képest ez a kókuszos sajttorta kevesebb kalóriát, kevesebb cukrot és zsírt, viszont több fehérjét tartalmaz. A sajttorta tésztarétege nem darált kekszből készül. Egészséges változatát elkészítheted zab, mandula, méz és kókuszolaj kombinációjával is. A sajttortát kókuszdarabokkal és málnával (frissen vagy forrón) meghintve tálalhatod.

Ha kipróbáltad ezt az egészséges és egyszerű kókuszos sajttortát, feltétlenül meséld el nekem is kommentben, hogy tetszett! :)

Összetevők

  • A tésztához:
  • 180 g zabpehely (ezt ajánlom)
  • 50 g mandula (ezt ajánlom)
  • 2 ek kókuszolaj (ezt ajánlom)
  • 1-2 ek víz
  • 2 ek méz / xilit (ezt ajánlom)
  • A krémhez:
  • 400 ml konzerves kókusztej (használat előtti éjjel tartsd hűtőben - a felső megszilárdult része kell majd)
  • 500 g puha túró (vagy alacsony zsírtartalmú krémsajt)
  • 200 g alacsony zsírtartalmú krémsajt vagy mascarpone (pl: Philadelphia)
  • 5-6 ek méz (vagy xilit) (ezt ajánlom)
  • 50 g kókuszreszelék (ezt ajánlom)
  • 2 tojás (vagy 2 ek kukorica keményítő)
  • kókusz ízű fehérjepor (opcionális, nem szükséges mással pótolni, ha nincs otthon. 30 g fehérjepor hozzáadása esetén csak 30 g kókuszreszeléket használj) (ezt ajánlom)
  • 20 g kókuszreszelék a szóráshoz

Instrukciók

  1. A mandulát és a zabot turmixgépben daráld finom lisztté.
  2. Add hozzá az olvasztott kókuszolajat, mézet, és ha a tészta túlságosan morzsálódik, akkor adj hozzá 1-2 evőkanál vizet is.
  3. Gyúrd át kézzel a ragacsos tésztát, és nyomkodd egy kb. 25 cm átmérőjű tortaforma aljába.
  4. Egy nagyobb tálban keverd össze a krém összes hozzávalóját. Csak a kókusztej felső megszilárdult részét kanalazd bele, amely a hűtőben töltött éjszaka alatt képződött.
  5. Alaposan keverd át a krémet. Ha csomók vannak benne, használj merülő turmixgépet.
  6. Öntsd a tejszínt az elkészített tésztára, szórd meg 20 g kókuszreszelékkel, és süsd a sajttortát kb. 50 percig 150 fokon (alsó-felső sütésen), amíg a teteje aranyszínűvé nem válik.
  7. Hagyd a félig nyitott sütőben kihűlni a megsült sajttortát (ez megakadályozza, hogy felülete megrepedjen), majd legalább 4 órára tedd hűtőbe tálalás előtt.
Elkészítési idő75 perc
Kiadósság10 szelet
Tápérték információ/ 1 szelet
Kalória280 Kcal
Szénhidrátok25 g
Rost2 g
Fehérjék12 g
Zsír15 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek