Fit Boszi
Kövess engem
A legjobb fitt kókuszos sajttorta

A legjobb fitt kókuszos sajttorta

Lelkesen és büszkén mondhatom, hogy ez a fitt kókuszos sajttorta az egyik legjobb kókuszos sütemény, amit valaha is kóstoltam. Ha te is szereted a kókuszt és a sajttortát kombinálva, ki kell próbálnod!

A receptben használt konzerv kókusztej hozzájárul a finom kókuszízhez. Ne felejtsd el azonban előző nap hűtőszekrénybe tenni, mert csak a felső megszilárdult részét fogjuk használni, amely néhány órányi hűtés után keletkezik. Ha meg szeretnéd növelni a sajttorta fehérjetartalmát, használhatsz kókusz ízű proteinport is, amely tovább fokozza az ellenállhatatlan kókusz ízt. Ha nincs kókuszfehérje por otthon, semmi baj, elkészítheted anélkül is a sajttortát. Ezt az egészséges sajttortát akár egy teljesen kezdő konyhatündér is bátran elkészítheti, mert elkészítése igazán egyszerű és gyors.

A klasszikus sajttortákhoz képest ez a kókuszos sajttorta kevesebb kalóriát, kevesebb cukrot és zsírt, viszont több fehérjét tartalmaz. A sajttorta tésztarétege nem darált kekszből készül. Egészséges változatát elkészítheted zab, mandula, méz és kókuszolaj kombinációjával is. A sajttortát kókuszdarabokkal és málnával (frissen vagy forrón) meghintve tálalhatod.

Ha kipróbáltad ezt az egészséges és egyszerű kókuszos sajttortát, feltétlenül meséld el nekem is kommentben, hogy tetszett! :)

Összetevők

  • A tésztához:
  • 180 g zabpehely (ezt ajánlom)
  • 50 g mandula (ezt ajánlom)
  • 2 ek kókuszolaj (ezt ajánlom)
  • 1-2 ek víz
  • 2 ek méz / xilit (ezt ajánlom)
  • A krémhez:
  • 400 ml konzerves kókusztej (használat előtti éjjel tartsd hűtőben - a felső megszilárdult része kell majd) (ajánlom ezt)
  • 500 g puha túró (vagy alacsony zsírtartalmú krémsajt)
  • 200 g alacsony zsírtartalmú krémsajt vagy mascarpone (pl: Philadelphia)
  • 5-6 ek méz (vagy xilit) (ezt ajánlom)
  • 50 g kókuszreszelék (ezt ajánlom)
  • 2 tojás (vagy 2 ek kukorica keményítő)
  • kókusz ízű fehérjepor (opcionális, nem szükséges mással pótolni, ha nincs otthon. 30 g fehérjepor hozzáadása esetén csak 30 g kókuszreszeléket használj)
  • 20 g kókuszreszelék a szóráshoz

Instrukciók

  1. A mandulát és a zabot turmixgépben daráld finom lisztté.
  2. Add hozzá az olvasztott kókuszolajat, mézet, és ha a tészta túlságosan morzsálódik, akkor adj hozzá 1-2 evőkanál vizet is.
  3. Gyúrd át kézzel a ragacsos tésztát, és nyomkodd egy kb. 25 cm átmérőjű tortaforma aljába.
  4. Egy nagyobb tálban keverd össze a krém összes hozzávalóját. Csak a kókusztej felső megszilárdult részét kanalazd bele, amely a hűtőben töltött éjszaka alatt képződött.
  5. Alaposan keverd át a krémet. Ha csomók vannak benne, használj merülő turmixgépet.
  6. Öntsd a tejszínt az elkészített tésztára, szórd meg 20 g kókuszreszelékkel, és süsd a sajttortát kb. 50 percig 150 fokon (alsó-felső sütésen), amíg a teteje aranyszínűvé nem válik.
  7. Hagyd a félig nyitott sütőben kihűlni a megsült sajttortát (ez megakadályozza, hogy felülete megrepedjen), majd legalább 4 órára tedd hűtőbe tálalás előtt.
Elkészítési idő75 perc
Mennyiség10 szelet
Tápérték információ / 1 szelet
Kalória280 Kcal
Szénhidrát25 g
Rost2 g
Fehérje12 g
Zsír15 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások