
Banános Tofu Puding
Ez a krémes banán-tofu puding nem tartalmaz lisztet, keményítőt vagy tejet, mégis mennyeien finom. Az elkészítéshez csak néhány összetevőre van szükség, és 5 percen belül tálalhatod is.
Az egészséges banán-tofu puding receptje teljesen véletlenül született, amikor valami édes és ízletes kombinációt akartam készíteni, és voltak otthon érett banánok. Mivel ez a banánpuding liszt-, glutén- és tejmentes, mind gluténérzékenyek, mind vegánok számára alkalmas. Csak egy pici steviával édesítem, mert a banán elég édes, ami alacsony kalóriatartalmat is eredményez . Azonban, ha nincs steviád, akkor édesítheted bátran mézzel vagy juharsziruppal is.
A vanília ízzel szépen harmonizál a banán íze, és ezenkívül biztosítja, hogy a tofu íze ebben a pudingban teljesen eltűnjön. Ha kakaós verzióban szeretnénk, csak adjunk hozzá néhány kanál kakaót. 1 kis adag ebből a pudingból csak 84 kcal-t és 12 g szénhidrátot tartalmaz, így ha nagyon jól esik, nyugodtan elfogyaszthatsz két adagot is egy ültő helyedben.
Ha azt szeretnéd, hogy a tofu puding több fehérjét tartalmazzon, és fitnesz szintre emeljük, akkor adhatsz hozzá bátran egy mérőkanál fehérjeport is (ha glutén- és lisztmentes verziót szeretnél készíteni, használj vegán fehérjét).
Összetevők
- 2 érett banán
- 180g bio tofu
- 1 tk vanília kivonat
- ¼ tk sztívia
Instrukciók
- Egy turmixgépben keverd össze az összes hozzávalót.
- Kóstold meg a pudingot és ha édesebbre szeretnéd, vagy még érezhető benne a tofu íze, adj hozzá több édesítőt (sztíviát, agavét, juharszirupot vagy mézet).
- A pudingot tartsd hűtőben és három napon belül fogyaszd el.
Elkészítési idő | 5 perc | |
Kiadósság | 4 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 84 Kcal | |
Szénhidrátok | 12 g | |
Rost | 2 g | |
Fehérjék | 5 g | |
Zsír | 2 g |