Fit Boszi
Kövess engem
Egészséges leves sárgarépával, borsóval és csicseriborsó gnocchival

Egészséges leves sárgarépával, borsóval és csicseriborsó gnocchival

Ízletes egészséges leves sárgarépával, borsóval és csicseriborsó gombóccal, amelynek a hagyományos verzióját valószínűleg sokan ismeritek. Mi lehetne jobb a pocakunk számára, mint egy meleg zöldségleves, különösen, ha zamatos és egészséges sárgarépa és borsó kombinációját tartalmazza. Gyerekként is szerettem ezt a gombóclevest, és a mai napig imádom. A gnocchi gombócokat ebben a receptben azonban egészségesebb csicseriborsó verzióval helyettesítjük, hogy a testünk még boldogabb legyen, miután megettük.

A sárgarépás borsóleves az egyik legegyszerűbb, egészséges zöldségekben és rostokban dúskáló leves, ízletes és tápláló csicseriborsó gnocchival feldobva. Ugyanezt a gnocchit korábban főételként is elkészítettük már ebben a csicseriborsó gnocchi receptben: Egészséges csicseriborsó sztrapacska (gluténmentes) . Enyhén diós ízű, tele fehérjével, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal. Emellett gluténmentes és kiváló a gluténérzékenységben szenvedőknek a klasszikus gnocchi helyettesítésére. Itthon mi is nagyon szeretjük ezt a verziót, és hiszem, hogy Ti is szeretni fogjátok. Készíthetsz akár nagyobb adag gnocchit, néhányat beledobva ebbe a remek levesbe, a többit pedig különféle szószokkal tálalhatod majd főételként.

Az egészséges étkezés minden rajongója, de minden gyermek is élvezni fogja ezt az alacsony kalóriatartalmú levest. Ismersz valakit, aki nem szereti a sárgarépát a levesben? A sárgarépa és a borsó csodálatos édes íze megörvendezteti a család minden tagját, és az egész lakásban kellemes illat fog áradni. Jó étvágyat!

Összetevők

  • 1 kg sárgarépa
  • 400 g zöldborsó
  • 1 ek vaj (ezt ajánlom)
  • 1 tk tengeri só
  • 1/2 tk őrölt bors
  • A gnocchi-hoz
  • 1 csésze csicseriborsó liszt (ajánlom ezt)
  • 1/2 csésze víz
  • csipet só

Instrukciók

  1. Mosd meg a sárgarépát, hámozd meg és vágd karikára.
  2. Olvaszd meg a vajat egy mély edényben, pirítsd át picit a sárgarépa karikákat, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje a zöldséget.
  3. Sózd és fűszerezd a levest, majd lefedve főzd kb. 8 percig.
  4. Ezután add hozzá a borsót, főzd további 3-5 percig és vedd le a tűzről. Ha azt szeretnéd, hogy a leves sűrűbb legyen, használj merülő turmixgépet a zöldségek egy részének krémesítéséhez.
  5. Egy tálban keverd össze a csicseriborsólisztet vízzel és sóval.
  6. A kapott tésztát nokedliszaggatóval vagy kanál segítségével szaggasd forrásban lévő, sós vízbe, és addig főzd, amíg a gombócok fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 3 perc).
  7. A kész gnocchit szűrd le, és mehet a levesbe.
Elkészítési idő25 perc
Mennyiség6 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória195 Kcal
Szénhidrát24 g
Rost9 g
Fehérje9 g
Zsír4 g
...
Lucia Wagner
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Hozzászólások