
Egészséges leves sárgarépával, borsóval és csicseriborsó gnocchival
Ízletes egészséges leves sárgarépával, borsóval és csicseriborsó gombóccal, amelynek a hagyományos verzióját valószínűleg sokan ismeritek. Mi lehetne jobb a pocakunk számára, mint egy meleg zöldségleves, különösen, ha zamatos és egészséges sárgarépa és borsó kombinációját tartalmazza. Gyerekként is szerettem ezt a gombóclevest, és a mai napig imádom. A gnocchi gombócokat ebben a receptben azonban egészségesebb csicseriborsó verzióval helyettesítjük, hogy a testünk még boldogabb legyen, miután megettük.
A sárgarépás borsóleves az egyik legegyszerűbb, egészséges zöldségekben és rostokban dúskáló leves, ízletes és tápláló csicseriborsó gnocchival feldobva. Ugyanezt a gnocchit korábban főételként is elkészítettük már ebben a csicseriborsó gnocchi receptben: Egészséges csicseriborsó sztrapacska (gluténmentes) . Enyhén diós ízű, tele fehérjével, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal. Emellett gluténmentes és kiváló a gluténérzékenységben szenvedőknek a klasszikus gnocchi helyettesítésére. Itthon mi is nagyon szeretjük ezt a verziót, és hiszem, hogy Ti is szeretni fogjátok. Készíthetsz akár nagyobb adag gnocchit, néhányat beledobva ebbe a remek levesbe, a többit pedig különféle szószokkal tálalhatod majd főételként.
Az egészséges étkezés minden rajongója, de minden gyermek is élvezni fogja ezt az alacsony kalóriatartalmú levest. Ismersz valakit, aki nem szereti a sárgarépát a levesben? A sárgarépa és a borsó csodálatos édes íze megörvendezteti a család minden tagját, és az egész lakásban kellemes illat fog áradni. Jó étvágyat!
Összetevők
- 1 kg sárgarépa
- 400 g zöldborsó
- 1 ek vaj (ezt ajánlom)
- 1 tk tengeri só
- 1/2 tk őrölt bors
- A gnocchi-hoz
- 1 csésze csicseriborsó liszt (ajánlom ezt)
- 1/2 csésze víz
- csipet só
Instrukciók
- Mosd meg a sárgarépát, hámozd meg és vágd karikára.
- Olvaszd meg a vajat egy mély edényben, pirítsd át picit a sárgarépa karikákat, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje a zöldséget.
- Sózd és fűszerezd a levest, majd lefedve főzd kb. 8 percig.
- Ezután add hozzá a borsót, főzd további 3-5 percig és vedd le a tűzről. Ha azt szeretnéd, hogy a leves sűrűbb legyen, használj merülő turmixgépet a zöldségek egy részének krémesítéséhez.
- Egy tálban keverd össze a csicseriborsólisztet vízzel és sóval.
- A kapott tésztát nokedliszaggatóval vagy kanál segítségével szaggasd forrásban lévő, sós vízbe, és addig főzd, amíg a gombócok fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 3 perc).
- A kész gnocchit szűrd le, és mehet a levesbe.
Elkészítési idő | 25 perc | |
Kiadósság | 6 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 195 Kcal | |
Szénhidrátok | 24 g | |
Rost | 9 g | |
Fehérjék | 9 g | |
Zsír | 4 g |